σημαια

Tips για τη φροντίδα του δέρματος το καλοκαίρι

extra_toc

   Για υγιές και όμορφο δέρμα   

skincare summer  Καλοκαίρι στη χώρα μας σημαίνει υψηλές θερμοκρασίες, ήλιος, θάλασσα, ξενοιασιά…ας μην μας παρασύρουν, όμως, οι πολύ χαλαροί ρυθμοί και αμελήσουμε την περιποίηση της επιδερμίδας μας.

   Ακολουθούν απλά tips για τη φροντίδα του δέρματος, που θα σας βοηθήσουν να το διατηρήσετε υγιές και όμορφο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

   Προστασία από τη UVA / UVB ακτινοβολία

   Για υπέροχη επιδερμίδα αυτό το καλοκαίρι αλλά και για την υπόλοιπη χρονιά, δώστε έμφαση στην προστασία από τον ήλιο, κάνοντας συχνή χρήση αντηλιακού. Επιλέγοντας αντηλιακό προσώπου και σώματος, που να προστατεύει τόσο από τη UVA όσο και από τη UVB υπεριώδη ακτινοβολία με υψηλό δείκτη προστασίας (SPF), προφυλάσσεστε από την πρόωρη γήρανση αλλά και βλάβες, που μπορούν να αποβούν επικίνδυνες για την υγεία σας. Με την ίδια επιμέλεια φροντίζουμε τα χέρια, τα χείλη και τα μαλλιά…χρειάζονται την ίδια προστασία με την επιδερμίδα.

   Έξτρα προστασία και στυλ

   Πείτε «όχι» στις υπερβολές, αποφεύγοντας την ηλιοθεραπεία τις ώρες που ο ήλιος είναι πιο «επικίνδυνος» (11.00-16.00). Το καπέλο και τα γυαλιά ηλίου –που να καλύπτουν αρκετά την περιοχή των ματιών, να είναι απορροφητικά και να παρέχουν προστασία από τη UV ακτινοβολία- αποτελούν όχι μόνο συμπληρωματικά μέτρα προστασίας αλλά και πολύτιμα αξεσουάρ, με τα οποία θα διαμορφώσετε το δικό σας στυλ στην παραλία.

   Η σημαντική ενυδάτωση

   Τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες η ενυδάτωση είναι πιο σημαντική, αφού η αφυδάτωση «κλέβει» από την επιδερμίδα τη λάμψη της, προκαλώντας ρυτίδες και ακμή. Η κατανάλωση άφθονου νερού και η αξιοποίηση της πλειάδας καλοκαιρινών φρούτων και λαχανικών σε συνδυασμό με τα κατάλληλα προϊόντα ενυδάτωσης –σύμφωνα και με τις συμβουλές του πλαστικού χειρουργού σας- θα συμβάλλουν καθοριστικά στη διατήρηση ενός σφριγηλού, λαμπερού, νεανικού προσώπου και σώματος. Επιπλέον, η μεσοθεραπεία αποτελεί, πάντα, μια αξιόπιστη επιλογή για τη βαθιά ενυδάτωση προσώπου και λαιμού.

   Τακτικός έλεγχος του δέρματος

   Μην παραλείπετε να παρατηρείτε τους σπίλους σας ή οποιαδήποτε άλλα σημάδια του δέρματος ώστε να αντιληφθείτε τυχόν αλλαγές σε σχήμα, μέγεθος ή χρώμα. Αν εντοπίσετε κάτι ύποπτο, κλείστε ένα ραντεβού για έλεγχο με τον πλαστικό χειρουργό σας.

   Ήλιος και αισθητική χειρουργική

   Κάνατε μια αισθητική επέμβαση και φυσικό είναι να επιθυμείτε να αποκαλύψετε τη νέα σας εμφάνιση. Η ανυπομονησία, όμως, μπορεί να σας παρασύρει σε ηλιακή έκθεση χωρίς αντηλιακή προστασία, με αποτέλεσμα οι ακτίνες του ήλιου να προκαλέσουν δυσχρωμίες των ουλών.

   Η αντηλιακή προστασία επιβάλλεται να είναι σχολαστική αν υποβληθήκατε σε επέμβαση στο πρόσωπο, π.χ. λίφτινγκ. Δώστε ιδιαίτερη σημασία στη χρήση γυαλιών ηλίου και καπέλου, προστατεύοντας τα μάτια σας από την απευθείας έκθεση στον ήλιο αν κάνατε πρόσφατα βλεφαροπλαστική. Παρόμοια προσοχή χρειάζεται αν έχετε υποβληθεί σε πλαστική στήθους, όπως αυξητική στήθους ή την επέμβαση κατά της γυναικομαστίας, προκειμένου να διατηρήσετε το τέλειο αισθητικό σας αποτέλεσμα.

   Αν η αισθητική επέμβαση σας έχει αφήσει λίγο πρήξιμο ακόμη, περιορίστε στο ελάχιστο την έκθεση σε πηγές θερμότητας ή εφαρμόστε δροσερές κομπρέσες στην επίμαχη περιοχή.

   Τεχνικές βελτίωσης

  Επενδύοντας σε μη επεμβατικές τεχνικές, όπως τις ενέσεις μπότοξ, την ενέσιμη μεσοθεραπεία και τη μεσοθεραπεία με βλαστοκύτταρα θα ανανεώσετε εντυπωσιακά όχι μόνο το πρόσωπο αλλά και το λαιμό, το ντεκολτέ και τα χέρια –τις περιοχές, δηλαδή, που εκτίθενται περισσότερο στην ηλιακή ακτινοβολία.

   Αν, πάλι, υπάρχει κάποιο «τρωτό» σημείο της εμφάνισής σας, που σας δυσαρεστεί ή κάποια σωματική ατέλεια, που δεν προλάβατε να διορθώσετε έγκαιρα, μην αφήσετε να σας χαλάσει τις διακοπές…έχετε το χρόνο μετά το τέλος τους να προγραμματίσετε αυτό που θα θέλατε να βελτιώσετε στο σώμα σας!

   Καλές διακοπές!

Search