σημαια

Αισθητική χειρουργική...είναι και ανδρική υπόθεση

extra_toc

   Λιποαναρρόφηση, κοιλιοπλαστική, αντιμετώπιση γυναικομαστίας, μπότοξ στα ενδιαφέροντα των ανδρών   

men plastic surgery4  Οι άνδρες «σπάνε» τα στερεότυπα…η εντονότερη ενασχόληση με την εικόνα του σώματος, η αναγκαιότητα της ανταγωνιστικότητας σε επαγγελματικό επίπεδο, οι περισσότερες απαιτήσεις των σύγχρονων ανδρών αλλά και η αύξηση του προσδόκιμου ορίου επιβίωσης, τους οδηγούν πλέον με μεγαλύτερη ευκολία στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού. Τι χρειάζεται, όμως, να ξέρει ο άνδρας που επιθυμεί να απολαύσει τα οφέλη της αισθητικής χειρουργικής;

   Αισθητική χειρουργική στα μέτρα…των ανδρών

   Οι προσδοκίες από τις περισσότερες αισθητικές επεμβάσεις είναι παρόμοιες για γυναίκες και άνδρες (π.χ. απαλλαγή από τις «σακούλες» στα βλέφαρα, μια ελκυστικότερη μύτη, απάλυνση των ρυτίδων, εξάλειψη του τοπικού λίπους κ.ά.). Ωστόσο, ο σχεδιασμός των αισθητικών επεμβάσεων απαιτεί μια εξατομικευμένη προσέγγιση, αφού τα σώματα των ανδρών και των γυναικών διαφέρουν. Το κάθε φύλο έχει τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά του, όπως επίσης και διαφορετικό τρόπο να αποθηκεύει το λίπος. Έτσι, η επιτυχημένη αισθητική χειρουργική στους άνδρες εστιάζει στη διαμόρφωση ή διατήρηση των αρρενωπών χαρακτηριστικών με στόχο, πάντα, το φυσικό και μακροχρόνιο αποτέλεσμα.

   Η αισθητική χειρουργική δεν αντικαθιστά τον υγιεινό τρόπο ζωής

   Καμία αισθητική επέμβαση δεν αντικαθιστά την υγιεινή διατροφή ή τα οφέλη της σωματικής άσκησης. Για παράδειγμα, η λιποαναρρόφηση αποτελεί την ιδανική επιλογή για την απαλλαγή από το ενοχλητικό «σωσίβιο» γύρω από την κοιλιά ή την εξάλειψη του επίμονου λίπους στο στήθος, τη μέση ή τις «δίπλες» (πτυχές) στο πίσω άνω μέρος του κορμού, ενώ η κοιλιοπλαστική εξασφαλίζει επίπεδη κοιλιά με γραμμωμένους κοιλιακούς μύες. Χωρίς, όμως, την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής, η μονιμότητα του αποτελέσματος είναι επισφαλής. Εξαρτάται, λοιπόν, σε μεγάλο βαθμό από τους υποβληθέντες να «κρατήσουν» για μεγάλο χρονικό διάστημα ή και για πάντα όσα κέρδισαν με την επέμβασή τους.

   Mετά την επέμβαση τι;

  Χάρη στις βελτιωμένες τεχνικές της αισθητικής χειρουργικής η έξοδος από το θεραπευτήριο γίνεται, στις περισσότερες περιπτώσεις, το ίδιο βράδυ -π.χ. στη χειρουργική αντιμετώπιση της γυναικομαστίας- και η ανάρρωση είναι, συνήθως, άμεση και ομαλή. Ωστόσο, οι πρώτες μέρες μετά την επέμβαση είναι σημαντικές για το επιτυχημένο αισθητικό αποτέλεσμα, επομένως είναι αναγκαίο να μειώσετε λίγο κάποιες από τις δραστηριότητές σας. Ο πλαστικός χειρουργός θα σας ενημερώσει προεγχειρητικά για το διάστημα που απαιτείται να μείνετε εκτός εργασίας και να αποφύγετε την έντονη σωματική δραστηριότητα, ώστε να ρυθμίσετε τις υποχρεώσεις σας πριν την επέμβαση.

   Οι ρεαλιστικές προσδοκίες «σύμμαχος» για την αυξημένη ικανοποίηση

   Η έκθεση σε πρότυπα ανδρικής ελκυστικότητας και σε εικόνες εξιδανικευμένων σωμάτων μπορούν, κάποιες φορές, να καλλιεργήσουν συγκρίσεις και ανέφικτες προσδοκίες από την αισθητική χειρουργική. Η πρώτη επίσκεψη στον πλαστικό χειρουργό είναι καθοριστική για να κατανοήσετε τι μπορείτε να περιμένετε και τι όχι από την επέμβασή σας, ώστε να βιώσετε υψηλά επίπεδα μετεγχειρητικής ικανοποίησης.

   Οι μη επεμβατικές τεχνικές ενισχύουν σημαντικά την εμφάνιση

   Με την αξιοποίηση ενός μεγάλου αριθμού διαθέσιμων μη επεμβατικών τεχνικών ο σύγχρονος άνδρας μπορεί να πετύχει απάλυνση των ρυτίδων, διαμόρφωση γωνιών στο πρόσωπο, βελτίωση της επιδερμίδας, αναζωογόνηση ή ακόμη και πρόληψη των σημαδιών του χρόνου. Το  μπότοξ, το υαλουρονικό οξύ και η μεσοθεραπεία αντιγήρανσης είναι κάποιες από αυτές, ενώ το μηχάνημα HIPRO-V, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία HIFU, προσφέρει σημαντική βελτίωση της περιοχής των ματιών και αντιμετωπίζει –εκτός από τη χαλάρωση του δέρματος- και το διπλοσάγονο.

   Η σημασία της επιλογής του πλαστικού χειρουργού

  Η επιλογή ενός πιστοποιημένου, έμπειρου πλαστικού χειρουργού αποτελεί την απαρχή της επιτυχίας της αισθητικής σας επέμβασης. Μέσα από τη σωστή προεγχειρητική εκτίμηση θα καταλήξετε στην επέμβαση ή το συνδυασμό επεμβάσεων που ταιριάζουν στην περίπτωσή σας, προσαρμόζοντάς τες στις δικές σας αισθητικές ανάγκες!

Search