σημαια

Δέκα λόγοι που κρατούν στην κορυφή τη βλεφαροπλαστική

extra_toc

   Η βλεφαροπλαστική παραμένει μια από τις κορυφαίες πλαστικές επεμβάσεις   

blepharoplastiki Βλεφαροπλαστική: η επέμβαση που μας υπόσχεται να βλέπουμε και να μας βλέπουν με…άλλο μάτι, αφού δίνει τέλος στο κουρασμένο, λυπημένο ή γηρασμένο βλέμμα. Ποιοι είναι όμως, οι λόγοι που εξηγούν τη δημοφιλία της και την αναδεικνύουν σε μια από τις κορυφαίες, διαχρονικές επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής;

  1. Το πρόσωπο είναι το πιο φανερό μέρος του σώματός μας, ενώ τα μάτια το κυρίαρχο αισθητηριακό μας όργανο αλλά και το πρώτο σημείο που παρατηρούμε σ’έναν άνθρωπο. Γι’αυτό και συνήθως τα βλέφαρα είναι η πρώτη περιοχή του προσώπου, που αναζητά κάποιος να ανανεώσει όταν τα σημάδια του χρόνου κάνουν την εμφάνισή τους.
  1. Η βλεφαροπλαστική αποτελεί αναντικατάστατη επέμβαση σε περιπτώσεις χαλαρωμένων βλεφάρων και περίσσειας δέρματος και λίπους, αφού τα αποτελέσματα δήθεν «θαυματουργών» μηχανημάτων είναι αμφιλεγόμενα και ατεκμηρίωτα επιστημονικά.
  1. Η σύνθετη βλεφαροπλαστική των πέντε σημείων (composite blepharoplasty), μια σύγχρονη τεχνική που αφορά τα κάτω βλέφαρα, αναπλάθει τη συγκεκριμένη περιοχή του προσώπου με τρόπο φυσικό και αρμονικό. Εκτός από τη χαλάρωση διορθώνει το σχήμα και τον τόνο των βλεφάρων, χαρίζοντας νεανικά μάτια, που «δένουν» αρμονικά με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά -σε αντίθεση με κλασικές μεθόδους, που αφήνουν «βαθουλωμένα» και «ωοειδή» μάτια.
  1. Ακόμα και σε περιπτώσεις που η γήρανση έχει επηρεάσει τα άνω βλέφαρα με ατροφία του λίπους, δημιουργώντας «βαθουλωμένα» μάτια, μπορεί να δοθεί αποτελεσματική λύση με τη χρήση του δικού μας –αυτόλογου- λίπους. Ενώ με την έγχυση λίπους (nano fat grafting) στα κάτω βλέφαρα αντιμετωπίζονται επιτυχημένα οι μαύροι κύκλοι, οι «σακούλες» και οι λεπτές ρυτίδες της έξω γωνίας των βλεφάρων («πόδι της χήνας»).
  1. Η βλεφαροπλαστική είναι ανώδυνη, ενώ, χάρη στην τεχνική της composite blepharoplasty, όχι μόνο ελαχιστοποιούνται οι πιθανές παρενέργειες αλλά διορθώνονται και οι επιπλοκές από προηγούμενες αποτυχημένες παρεμβάσεις στα βλέφαρα.
  1. Πολλές φορές τόσο η άνω όσο και η κάτω βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται και  για θεραπευτικούς σκοπούς, αφού με την αφαίρεση της περιττής επιδερμίδας από το άνω βλέφαρο βελτιώνεται η περιφερική όραση, ενώ με την ενίσχυση του κάτω βλεφάρου θεραπεύεται η δακρύρροια.
  1. Τα αισθητικά και λειτουργικά αποτελέσματα της βλεφαροπλαστικής βελτιώνουν εντυπωσιακά την καθημερινότητα των υποβληθέντων.
  1. Η απαλλαγή από τα «πεσμένα» βλέφαρα και τις «σακούλες» δημιουργεί ένα δυνατό βλέμμα, που είναι ανταγωνιστικό και σε επαγγελματικό επίπεδο.
  1. Η βλεφαροπλαστική πραγματοποιείται, συχνά, συνδυαστικά με κροταφικό lift ή ολικό λίφτινγκ προσώπου, προσφέροντας αναζωογόνηση της συνολικής εικόνας του προσώπου.
  1. Το αποτέλεσμα της βλεφαροπλαστικής διαρκεί πολλά χρόνια ή και για πάντα.

Search