σημαια

Ενέσιμα: tips ασφαλείας για botox και fillers

extra_toc

  Τα "ναι" και τα "όχι" για τέλειο αποτέλεσμα

enesima asfaleia2   

  Βοτουλινική τοξίνη -ή αλλιώς μπότοξ- και υαλουρονικό οξύ: οι πιο δημοφιλείς μη χειρουργικές επιλογές για την επίτευξη νεανικότερης εικόνας. Ο λόγος είναι ότι σύντομα και ανώδυνα μας απαλλάσσουν από ρυτίδες και σημάδια κούρασης, αναπληρώνουν το χαμένο όγκο και διορθώνουν μικροατέλειες του προσώπου.

  Το άμεσο αισθητικό αποτέλεσμα αλλά και η άμεση επαναφορά στις καθημερινές δραστηριότητες δεν σημαίνουν, όμως, ότι το μπότοξ και το υαλουρονικό έχουν και απλή εφαρμογή, αφού πρόκειται για φαρμακευτικές ουσίες που απαιτούν υπευθυνότητα στη χρήση και άριστη τεχνική. Ποια είναι, λοιπόν, τα «ναι» και τα «όχι» ώστε να απολαύσετε τη μέγιστη ασφάλεια και το βέλτιστο αισθητικό αποτέλεσμα από τις ενέσιμες εφαρμογές;

      

   Τα «ναι»

  • Η επιλογή ενός έμπειρου, πιστοποιημένου πλαστικού χειρουργού σας παρέχει τα εχέγγυα για μια ασφαλή και άρτια εφαρμογή. Η βαθιά γνώση της ανατομίας του προσώπου αφενός θα κρατήσει μακριά επιπλοκές (όπως π.χ. αιματώματα που προκύπτουν από άγνοια της πορείας κάποιων αγγείων ή τη στιγματισμένη εικόνα που προδίδει μια «κακή» εφαρμογή) και αφετέρου θα εξασφαλίσει το φυσικό και εξατομικευμένο αισθητικό αποτέλεσμα, που θα αναδεικνύει τα μοναδικά σας χαρακτηριστικά.
  • Εμπιστευτείτε πλαστικό χειρουργό που θα σας αρνηθεί κάποια υπερβολική σας απαίτηση, π.χ. υπερβολικό όγκο στα χείλη.
  • Ενημερώστε τον πλαστικό χειρουργό σας για φάρμακα ή συμπληρώματα διατροφής που τυχόν παίρνετε. Έχοντας στη διάθεσή του όλες τις αναγκαίες πληροφορίες θα σας προτείνει την πιο αποτελεσματική μη χειρουργική επιλογή για εσάς, με την ελάχιστη πιθανότητα παρενεργειών.
  • Βεβαιωθείτε για την ποιότητα του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί στην περίπτωσή σας. Τα πιστοποιημένα από διεθνή οργανισμό, διεθνούς αναγνωρισμένης μάρκας και δοκιμασμένα στο πέρασμα του χρόνου ενέσιμα υλικά υπερέχουν όχι μόνο ως προς την ασφάλεια αλλά και ως προς τη διάρκεια του αποτελέσματος. Δικαιούστε –αρκετοί, μάλιστα, πλαστικοί χειρουργοί το υιοθετούν στην πρακτική τους- να ζητήσετε να σας δοθεί ο κωδικός του προϊόντος.
  • Ακολουθήστε τις οδηγίες του πλαστικού χειρουργού σας μετά την έγχυση του μπότοξ ή του υαλουρονικού. Τις πρώτες ώρες αποφύγετε ενέργειες, που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά το αποτέλεσμα, όπως τη ζέστη, την πίεση στο σημείο της εφαρμογής και την έντονη σωματική δραστηριότητα.

   Τα «όχι»

  • Αποφύγετε γιατρούς χωρίς ειδικότητα ή μη ειδικούς στις ενέσιμες εφαρμογές, που δηλώνουν «αυτόκλητοι ενεσηματολόγοι» αλλά δεν διαθέτουν τη συνολική εμπειρία να τις εφαρμόσουν.
  • Μην θεωρήσετε μια χαμηλή τιμή ως αξιόπιστο δείκτη αξίας της ενέσιμης εφαρμογής. Τα κουπόνια και οι προσφορές είναι καλές όταν πρόκειται για την αγορά προϊόντων –όχι, όμως, όταν πρόκειται για μια ιατρική διαδικασία. Διερευνήστε, επομένως, την ποιότητα των υλικών αλλά και την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας που θα δεχτείτε σε αυτές τις περιπτώσεις.
  • Οποιοσδήποτε ιδιωτικός χώρος (σπίτι, κατάστημα, συμμετοχή σε πάρτυ) είναι τελείως ακατάλληλη επιλογή για να κάνετε την εφαρμογή σας. Μόνο ένα άρτια εξοπλισμένο ιατρείο, που πληροί τις διεθνείς προδιαγραφές υγιεινής και ασφάλειας, παρέχει το ιδανικό περιβάλλον γι’αυτή την ιατρική διαδικασία.
  • Μην παρασύρεστε σε υπερβολές: the less is more, δηλαδή είναι προτιμότερο να γίνει μια δεύτερη συνεδρία, σε περίπτωση εναπομείνασας ατέλειας, παρά η υπερβολή που θα χρειαστεί διόρθωση με αντίδοτα.
  • Αποφύγετε τη χρήση του μπότοξ και του υαλουρονικού όταν δεν υπάρχουν οι ενδείξεις για την εφαρμογή τους. Για παράδειγμα, σε ένα δέρμα υπερβολικά χαλαρωμένο, που χρειάζεται βλεφαροπλαστική ή facelift, ακόμα και η άριστη έγχυση των ενέσιμων υλικών δεν θα προσφέρει καλό αισθητικό αποτέλεσμα.  

Search