σημαια

"Παγώνοντας" το λίπος: κρυολιπόλυση vs λιποαναρρόφηση

extra_toc

   Στοχεύοντας το ανεπιθύμητο λίπος   

kryolipolysis2   Το τοπικό πάχος, που επιμένει παρά την εξαντλητική γυμναστική ή τη δίαιτα, είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί τους περισσότερους από εμάς. Από το 2010, που ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής (FDA) ενέκρινε τη χρήση της κρυολιπόλυσης, η συγκεκριμένη μη επεμβατική τεχνολογία μείωσης του λίπους διαφημίζεται ως η καλύτερη εναλλακτική λύση στη λιποαναρρόφηση. Κατά πόσο ισχύει αυτό και ποια από τις δύο τεχνικές θεωρείται, τελικά,  ιδανικότερη για την εξάλειψη του λίπους;

   Κρυολιπόλυση

   Πρόκειται για τη μη χειρουργική τεχνολογία που βασίζεται στο εξωτερικό πάγωμα της περιοχής του λίπους, στοχεύοντας επιλεκτικά στο ανεπιθύμητο λίπος στους γλουτούς («ψωμάκια»), τους μηρούς, τις γάμπες, την κοιλιά, τη μέση, τα πλευρά, τα μπράτσα. Ο πλαστικός χειρουργός σχεδιάζει τις περιοχές προς βελτίωση ώστε να εξασφαλιστεί η σωστή τοποθέτηση του μηχανήματος και εφαρμόζει ένα ειδικό προστατευτικό τζελ. Το μηχάνημα κατεβάζει τη θερμοκρασία προκαλώντας ψύξη που στοχεύει στην απόπτωση των λιποκυττάρων, τα οποία αποβάλλονται σταδιακά μέσω του μεταβολικού συστήματος του οργανισμού.

   Λιποαναρρόφηση

 Αποτελώντας την πιο δημοφιλή αισθητική επέμβαση, η λιποαναρρόφηση θεωρείται το gold standard για την αφαίρεση του επίμονου τοπικού λίπους. Ο πλαστικός χειρουργός –αφού πρώτα έχει προηγηθεί διήθηση με ειδικά διαλύματα των επιθυμητών περιοχών προς βελτίωση- εισάγει λεπτές κάνουλες μέσω μικροσκοπικών τομών –οι οποίες κάποιες φορές δεν χρειάζονται ούτε καν ράμμα για να επουλωθούν- στο δέρμα. Στη συνέχεια στοχεύει τις εντοπισμένες εναποθέσεις του λίπους και τις αναρροφά με τη βοήθεια αρνητικής πίεσης.   

   Ποια είναι η καλύτερη επιλογή;

   Η σύγκριση των δύο είναι, έτσι κι αλλιώς, άδικη, αφού η μία είναι επεμβατική και η άλλη μη επεμβατική διαδικασία. Είναι γεγονός ότι η κρυολιπόλυση δελεάζει ως η λιγότερο επεμβατική τεχνική αλλά και με το χαμηλότερο κόστος της έναντι μιας λιποαναρρόφησης. Ωστόσο, τα οφέλη της λιποαναρρόφησης παραμένουν ασύγκριτα, αφού προσφέρει τα πιο άριστα, προβλέψιμα, άμεσα και θεαματικά αισθητικά αποτελέσματα. Με τη λιποαναρρόφηση επιτυγχάνεται η πιο ολοκληρωμένη απομάκρυνση του λίπους και αποτελεσματικότερη διαμόρφωση του περιγράμματος του σώματος, ενώ δίνεται η δυνατότητα συνδυασμού με άλλες χειρουργικές τεχνικές για παράλληλη σύσφιξη του δέρματος. Έτσι, παρόλο που στη λιποαναρρόφηση χρειάζεται –ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος- μικρός χρόνος ανάρρωσης και η χρήση ειδικού κορσέ, είναι η πιο αξιόπιστη επιλογή για την εξάλειψη του επίμονου τοπικού λίπους.

  Πώς θα ξέρετε, όμως, αν είστε ιδανικός/ή υποψήφιος/α για κρυολιπόλυση ή για λιποαναρρόφηση; Αν οι εναποθέσεις λίπους είναι περιορισμένες και το αισθητικό σας πρόβλημα μικρό, η κρυολιπόλυση μπορεί να σας βοηθήσει να το αντιμετωπίσετε. Αν αναζητάτε πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα, το αισθητικό σας πρόβλημα είναι μεγαλύτερης έκτασης ή σας απασχολεί η χαλάρωση της επιδερμίδας μετά την αφαίρεση του λίπους, τότε είστε καλύτερος/η υποψήφιος/α για λιποαναρρόφηση. Το πρώτο βήμα είναι η συζήτηση με έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό. Έχοντας ως «εφόδιο» ένα ολοκληρωμένο consultation αλλά και μέσω της προσωπικής σας έρευνας θα μπορέσετε να κάνετε την καλύτερη επιλογή για τον εαυτό σας.

  Είτε υποβληθείτε σε λιποαναρρόφηση είτε σε κρυολιπόλυση, η σωματική άσκηση και η υγιεινή διατροφή είναι οι συνήθειες που θα σας διασφαλίσουν τη μακροβιότητα του αισθητικού αποτελέσματος!

Search