σημαια

Διαμόρφωση περιγράμματος σώματος: τι ακριβώς χρειαζόμαστε;

extra_toc

 Όλες οι επιλογές για τέλειο περίγραμμα σώματος      

body contouring7   Πολλοί άνθρωποι, που πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να ωφεληθούν από κάποια επέμβαση περιγράμματος του σώματος, προβληματίζονται σχετικά με το ποια επιλογή είναι η καλύτερη γι’αυτούς, αφού ο όρος «διαμόρφωση περιγράμματος» (“body contouring”) καλύπτει ένα ευρύ φάσμα αισθητικών επεμβάσεων και τεχνικών.

 Κάντε την έρευνά σας και οριοθετείστε τις ανάγκες σας

 Ακολουθούν πέντε ερωτήσεις, που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας, ώστε να προσαρμόσετε τις επεμβάσεις διαμόρφωσης του περιγράμματος του σώματος στις αισθητικές σας ανάγκες.

   Η απόκλιση από το ιδανικό βάρος σας είναι περίπου 10 κιλά;

  Τα άτομα που «κινούνται» σε ένα υγιές εύρος σωματικού βάρους μπορούν να ωφεληθούν από μη χειρουργικές επιλογές, λιποαναρρόφηση ή 3D λιπογλυπτική, για σμίλευση του σώματος που, ενώ είναι γυμνασμένο, το παραπανίσιο λίπος δεν το αφήνει να φανεί. Συνήθως βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση αλλά επιθυμούν να απαλλαγούν από το επίμονο, ανεπιθύμητο λίπος σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματός τους.

   Είναι ο δείκτης μάζας σώματός (BMI) σας 30 ή λιγότερο;

  Αν ο δείκτης μάζας σώματός σας (δηλαδή ο λόγος του βάρους δια του τετραγώνου του ύψους) είναι πάνω από 30, καλό είναι να εστιάσετε τις προσπάθειές σας στη δίαιτα και τη γυμναστική πριν αποφασίσετε τις χειρουργικές επιλογές.

   Έχετε χαλαρωμένους μύες ή περιττή επιδερμίδα;

  Η χαλάρωση είναι ένας συνηθισμένος αισθητικός προβληματισμός, ιδιαίτερα με την πάροδο της ηλικίας, τις αυξομειώσεις βάρους ή μετά από μια πρόσφατη μαζική απώλεια βάρους. Η περιττή επιδερμίδα μπορεί να συσφιχθεί ή και να εξαλειφθεί χειρουργικά.

   Επιθυμείτε γρήγορα αποτελέσματα;

  Η λιποαναρρόφηση και άλλες χειρουργικές επιλογές προσφέρουν αποτελέσματα που είναι ορατά λίγες μέρες ή βδομάδες μετά την επέμβαση. Στην περίπτωση των μη επεμβατικών τεχνικών χρειάζονται, συνήθως, κάποιες επαναληπτικές συνεδρίες προκειμένου να επιτευχθεί το ιδανικό αποτέλεσμα –το οποίο, όμως, μπορεί να μην είναι και μόνιμο.

   Διαθέτετε χρόνο για ανάρρωση;

  Οι επεμβατικές λύσεις χρειάζονται –ανάλογα με την έκταση του προβλήματος- κάποιο χρόνο ανάρρωσης. Παράγοντες που έχουν να κάνουν με τον τρόπο ζωής σε συνδυασμό με την πολυπλοκότητα της περίπτωσής σας θα επιτρέψουν στον πλαστικό χειρουργό να εξατομικεύσει τις μετεγχειρητικές οδηγίες ώστε να προγραμματίσετε την ασφαλή, ιδανική επιστροφή στις καθημερινές σας δραστηριότητες μετά από επεμβάσεις, όπως η κοιλιοπλαστική, το lower body lift, μειωτική στήθους κ.ά.

  Χειρουργικές επιλογές για διαμόρφωση περιγράμματος σώματος

 Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες επεμβάσεις της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής που αναδιαμορφώνουν το περίγραμμα του σώματος, προσφέροντας ελκυστικότερη σιλουέτα, θεαματικές αλλαγές στην εικόνα μας και βελτιωμένη υγεία;

  • Η λιποαναρρόφηση εξαλείφει το ανεπιθύμητο υποδόριο λίπος, που αντιστέκεται στη δίαιτα και τη γυμναστική, αφαιρώντας μόνιμα τα λιποκύτταρα από περιοχές του σώματος, όπως οι γλουτοί, οι γοφοί, οι μηροί, οι γάμπες, τα πλευρά, η μέση, το στομάχι, το στήθος, η πλάτη, οι βραχίονες και ο λαιμός.
  • Η κοιλιοπλαστική κάνει επίπεδη την κοιλιακή χώρα, απομακρύνοντας την περίσσεια δέρματος και λίπους με την παράλληλη ενίσχυση των κοιλιακών τοιχωμάτων.
  • Η ανόρθωση μηρών και η ανόρθωση του κάτω μισού του σώματος αντιμετωπίζουν το χαλαρωμένο δέρμα, που μπορεί να είναι αποτέλεσμα της γήρανσης ή της σημαντικής απώλειας βάρους. Με το lift της έσω επιφάνειας των μηρών διορθώνεται η χαλάρωση στο εσωτερικό μέρος των μηρών και αφαιρείται η περιττή επιδερμίδα, ενώ οι τομές κρύβονται στην πτυχή της βουβωνικής περιοχής. Το lower body lift αντιμετωπίζει ταυτόχρονα την «κρεμάμενη» κοιλία, τους «πεσμένους» και χαλαρούς γλουτούς, τα «ψωμάκια» και τη χαλάρωση της έξω επιφάνειας των μηρών, το «σωσίβιο» και τη χαλάρωση στην οπίσθια επιφάνεια του σώματος.  
  • Η βραχιονοπλαστική βελτιώνει την εμφάνιση των μπράτσων, απομακρύνοντας την περίσσεια του δέρματος και του λίπους. Η τομή πραγματοποιείται στην κάτω επιφάνεια των βραχιόνων, έτσι ώστε όταν τα χέρια είναι σε οριζόντια θέση, να μην είναι ορατή από καμία πλευρά.
  • Η ανόρθωση γλουτών (Brazilian butt lift) βελτιώνει το σχήμα και το μέγεθος των γλουτών με τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης ή του δικού μας λίπους (αυτόλογου) από άλλες περιοχές του σώματος ή ειδικού υαλουρονικού οξέος.

   Μη χειρουργικές επιλογές, όπως η λιπόλυση, η κρυολιπόλυση (που βασίζεται στην ψύξη που προκαλεί απόπτωση των λιποκυττάρων), η τεχνολογία HIFU (που βασίζεται στη χρήση υψηλής ενέργειας εστιασμένων υπέρηχων), προτείνονται, συνήθως, σε άτομα που αντιμετωπίζουν ήπια αισθητικά προβλήματα, χωρίς μεγάλη περίσσεια δέρματος.

   Όποιο σημείο του σώματός σας και αν σας προβληματίζει, μέσα από το ολοκληρωμένο consultation με έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό θα αξιολογηθούν με ακρίβεια οι αισθητικές σας ανάγκες και θα προσδιοριστεί η τεχνική ή και ο συνδυασμός επεμβάσεων, με τις οποίες θα επιτευχθούν τα ιδανικά αισθητικά αποτελέσματα.

 

Search