σημαια

Λεπτά και νεανικά μπράτσα ξανά

extra_toc

   Οι αποτελεσματικότερες επιλογές της αισθητικής χειρουργικής   

brachioplasty9  Τα καλοσχηματισμένα μπράτσα διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ελκυστική εικόνα του πάνω μέρους του σώματος. Πρόκειται, ωστόσο, για μια «δύσκολη» περιοχή, αφού ακόμα και με γυμναστική το συσσωρευμένο λίπος μπορεί να γίνει εξαιρετικά επίμονο. Το αισθητικό αυτό πρόβλημα στερεί από πολλές γυναίκες –οι οποίες μπορεί, κατά τα άλλα, να διαθέτουν ένα καλλίγραμμο σώμα- ενδυματολογικές επιλογές, όπως το να φορέσουν αμάνικα μπλουζάκια, στράπλες φορέματα κλπ.

  Ποιες είναι οι πιο ασφαλείς και αποτελεσματικές μη χειρουργικές και χειρουργικές επιλογές της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής, με τις οποίες θα απαλλαγούμε από το ανθεκτικό τοπικό λίπος και θα αποκαλύψουμε ξανά με άνεση τα χέρια μας;

   Λιπόλυση

  Έχοντας ως στόχο μικρά αισθητικά προβλήματα, εντοπισμένα σε περιοχές όπου υπάρχει τοπικό λίπος, η ενέσιμη λιπόλυση αποτελεί μια αποτελεσματική μη επεμβατική τεχνική για τη βελτίωση της εικόνας των μπράτσων. Η διαδικασία συνίσταται στην απόλυτα εξατομικευμένη έγχυση -με βελόνες πολύ μικρής διαμέτρου, όμοιες με αυτές της μεσοθεραπείας- διαλύματος ουσιών (φωσφατιδοχολίνη, καρνιτίνη, κλπ.) στα σημεία του λίπους. Το διάλυμα προκαλεί λιποδιάλυση και απόπτωση των λιποκυττάρων, τα οποία αποβάλλονται σταδιακά μέσω του μεταβολικού συστήματος του οργανισμού. Παράλληλα με την εξάλειψη του τοπικού λίπους δημιουργείται και σύσφιξη του δέρματος. Τοπικές ενοχλήσεις, όπως ελαφρύ οίδημα ή ερυθρότητα στην περιοχή όπου έγιναν οι εγχύσεις, υποχωρούν μετά από λίγες μέρες. Για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος μπορεί να χρειαστεί επανάληψη της συνεδρίας μετά από 1 μήνα.

   J – Plasma Renuvion

  Πρόκειται για την καινοτόμο, ελάχιστα επεμβατική τεχνική σύσφιξης του χαλαρού δέρματος στα μπράτσα και αναζωογόνησης της περιοχής που αξιοποιεί…τους νόμους της φυσικής!

  Το J – Plasma Renuvion (εναλλακτικά J – Plasty) δεν απαιτεί τομές –επομένως εξασφαλίζει την απουσία ουλών- συνιστώντας μια ατραυματική τεχνική, που πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία στο χώρο του ιατρείου. Πιο συγκεκριμένα, η διαδικασία πραγματοποιείται με τη χρήση λεπτής κυλινδρικής κεφαλής (σαν στυλεός) –συνδεδεμένης με μηχάνημα τελευταίας γενιάς- που εισάγεται κάτω από την επιδερμίδα μέσα από ένα μικρό σημείο εισόδου. Στη συνέχεια απελευθερώνεται στην επιλεγμένη περιοχή ήλιο (το ευγενές αέριο) και κύματα ραδιοσυχνοτήτων. Η προσθήκη ενέργειας στο ήλιο, δηλαδή ο ιονισμός του ηλίου, δημιουργεί μια στοχευμένη ροή ενέργειας, το πλάσμα. Ο συνδυασμός της ελεγχόμενης θερμότητας, που προέρχεται από το ήλιο και της ψύξης, που προέρχεται από το πλάσμα, προκαλεί ταυτόχρονα διαστολή και συστολή των ιστών, με αποτέλεσμα τη σύσφιξη των μπράτσων. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και μόνιμο, ίσως, όμως, χρειαστεί η χρήση ελαστικού επιδέσμου για λίγες μέρες για την αποτροπή οιδήματος.

   Το J – Plasma Renuvion μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση, όπου αφαιρείται το περιττό λίπος και στη συνέχεια χρησιμοποιείται το πλάσμα για σύσφιξη, εξασφαλίζοντας το τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα. Η τεχνική μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλα σημεία του σώματος, όπως στην κοιλιά, στους μηρούς και στο προγούλι.

   Λιποαναρρόφηση

   Όταν η ποιότητα του δέρματος είναι καλή με μικρή μόνο χαλάρωση, η εναπόθεση του λίπους μπορεί να αφαιρεθεί μόνο με λιποαναρρόφηση. Η επέμβαση πραγματοποιείται με λεπτές κάνουλες που εισάγονται στη μασχάλη ή/και στις πτυχές του αγκώνα μέσω μικροσκοπικών τομών λίγων χιλιοστών. Για ομοιόμορφο αποτέλεσμα παράλληλα με τη λιποαναρρόφηση στους βραχίονες μπορεί να διορθωθεί και η τοπική συσσώρευση λίπους στην περιοχή της πλάτης (που συχνά προεξέχει και γίνεται ακόμη πιο έντονη με τη χρήση του στηθόδεσμου). Ο παράγοντας «κλειδί» που εξασφαλίζει το επιτυχημένο αποτέλεσμα είναι η σωστή αφαίρεση του λίπους, δηλαδή η αποφυγή της υπερβολικής αφαίρεσής του, που θα μπορούσε να δημιουργήσει χαλάρωση ή να κάνει την περιοχή των χεριών να φαίνεται δυσανάλογη σε σύγκριση με το υπόλοιπο σώμα.

   Βραχιονοπλαστική

  Όταν η χαλάρωση είναι πολύ έντονη –δηλαδή το δέρμα έχει «κρεμάσει» και υπάρχει κάθετη περίσσεια του- μόνο η βραχιονοπλαστική μπορεί να δώσει το ιδανικό αισθητικό αποτέλεσμα. Με την επέμβαση αφαιρείται η περίσσεια του δέρματος και του λίπους των μπράτσων ώστε να βελτιωθεί το περίγραμμα τους και να επιτευχθεί η ανόρθωσή τους.  Η τομή σε ήπια προβλήματα γίνεται μόνο μέσα στη μασχάλη, ενώ σε περιπτώσεις μεγάλης χαλάρωσης μπορεί να εκτείνεται από τη μασχάλη μέχρι τον αγκώνα ή και στον κορμό και το στήθος, ιδιαίτερα μετά από μεγάλη απώλεια βάρους. Σε κάθε περίπτωση, η τομή πραγματοποιείται στην κάτω επιφάνεια των βραχιόνων, έτσι ώστε όταν τα χέρια είναι σε οριζόντια θέση, να μην είναι ορατή από καμία πλευρά. Για μερικές εβδομάδες συστήνεται η χρήση ελαστικού επιδέσμου.

   Σε όποια λύση κι αν καταλήξετε με τον πλαστικό χειρουργό σας, ο τρόπος ζωής και η σωματική άσκηση θα καθορίσουν τη διατήρηση και ανάδειξη του αισθητικού αποτελέσματος.

  Για να απολαμβάνετε όλες τις σωματικές δραστηριότητες χωρίς άγχος και «καμουφλάζ» -πέρα από τις περισσότερες ενδυματολογικές επιλογές- συνοδέψτε το αισθητικό σας αποτέλεσμα με άψογα αποτριχωμένες μασχάλες χάρη στο τελευταίας γενιάς laser Αλεξανδρίτη Candela GentleLase Pro-U!

 

Search