σημαια

Χειρουργική ή μη χειρουργική ρινοπλαστική;

extra_toc

   Πώς θα καταλήξουμε στην πιο ωφέλιμη επιλογή   

rinoplastiki xeirourgiki h mi xeirourgiki   Η ρινοπλαστική είναι μια από τις πιο συχνά πραγματοποιούμενες επεμβάσεις, που βρίσκεται υψηλά στις προτιμήσεις ανδρών και γυναικών όλων των ηλικιών. Πριν από τη λήψη της απόφασής τους, αρκετοί υποψήφιοι αναρωτιούνται αν υπάρχουν λιγότερο επεμβατικές επιλογές για τη βελτίωση της εικόνας της μύτης τους και ρωτούν για τη μη χειρουργική ρινοπλαστική (υγρή ρινοπλαστική). Η σύγκριση των δύο είναι, έτσι κι αλλιώς άδικη, αφού η μία είναι επεμβατική και η άλλη μη επεμβατική διαδικασία. Πώς θα ξέρετε, όμως, αν είστε ιδανικός/ή υποψήφιος/α για επεμβατική ή μη επεμβατική ρινοπλαστική; Ποιοι είναι οι παράγοντες που προσδιορίζουν την ιδανικότερη λύση;

  Έχετε δυσκολία στην αναπνοή;

   Η χειρουργική ρινοπλαστική είναι ο μόνος τρόπος για να αλλάξει ουσιαστικά και μόνιμα τόσο από πλευράς εμφάνισης όσο και από λειτουργική άποψη (αναπνοή) μια μύτη. Με την επέμβαση διορθώνεται η τυχόν σκολίωση ρινικού διαφράγματος και των υπερτροφικών κογχών αλλά και δυσλειτουργίες της έσω και της έξω ρινικής βαλβίδας και γίνεται αποκατάσταση άλλων ανατομικών προβλημάτων ώστε εκτός από τη δημιουργία της ιδανικής για το πρόσωπό σας μύτης να εξασφαλιστεί η ελεύθερη ρινική αναπνοή και η καλή όσφρηση. Η ποικιλία τύπων, μεγεθών και ποιότητας ραμμάτων, η χρήση μοσχευμάτων και οι σύγχρονες τεχνικές ρινοπλαστικής –όπως η πλαστική ρινικής μνήμης- δίνουν τη δυνατότητα να διορθωθούν όλες οι ατέλειες της μύτης, από τις πιο μικρές ως τις πιο μεγάλες –και μάλιστα με μεγάλη ακρίβεια και προβλεψιμότητα.

   Έχετε αισθητικές ατέλειες στη μύτη;

   Μικρά αισθητικά προβλήματα στη μύτη, όπως είναι ο μικρός ήβος (καμπούρα), η ήπια σκολίωση στη ράχη, το πεσμένο ακρορρίνιο, μπορούν να διορθωθούν με τη μη χειρουργική ρινοπλαστική. Το «καμουφλάζ» αυτών των μικρών δυσμορφιών μπορεί να επιτευχθεί είτε με το υαλουρονικό οξύ είτε –για μεγαλύτερη χρονική διάρκεια- με τη χρήση του δικού σας λίπους (αυτόλογου), που αποτελεί πηγή πλούσια σε βλαστοκύτταρα. Η μη επεμβατική ρινοπλαστική μπορεί, επίσης, να διορθώσει το πεσμένο ακρορρίνιο. Ωστόσο, για το ογκώδες ακρορρίνιο (boxy nose) η μόνη λύση είναι η χειρουργική ρινοπλαστική, η οποία, σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, μπορεί να πραγματοποιηθεί και με τοπική αναισθησία ή μέθη.

   Υπάρχει ανάγκη διορθωτικής ρινοπλαστικής;

  Η μη χειρουργική ρινοπλαστική αποτελεί μια χρήσιμη εναλλακτική μέθοδο για διόρθωση μικρών ατελειών που προέκυψαν από προηγούμενη ρινοπλαστική. Σε περίπτωση, όμως, που η επέμβαση άφησε άλυτα – ή δημιούργησε- λειτουργικά ή αισθητικά προβλήματα η δευτερογενής ρινοπλαστική είναι πλέον «μονόδρομος». Η αποκατάσταση μπορεί να γίνει είτε με τη χρήση ραμμάτων –αν το πρόβλημα υπάρχει μόνο στο ακρορρίνιο- είτε με τη χρήση μοσχευμάτων –αν η βλάβη, που έχει υποστεί η μύτη, είναι πιο εκτεταμένη- οπότε εφαρμόζεται η δομική ρινοπλαστική (structure rhinoplasty) για την αναδόμηση της μύτης.

  Ωστόσο, ο μόνος τρόπος για να είστε σίγουροι/ες αν η χειρουργική ή η μη επεμβατική ρινοπλαστική είναι η ιδανική επιλογή για εσάς είναι η προεγχειρητική συνεδρία με τον πλαστικό χειρουργό. Μέσα από την πολύπλευρη συζήτησή σας και τη λεπτομερή προεγχειρητική αξιολόγηση θα προσδιοριστεί ποια επιλογή θα είναι η πιο ωφέλιμη για εσάς!

Search