σημαια

Βλεφαροπλαστική: τα tips της επιτυχίας

extra_toc

   Πώς εξασφαλίζουμε επιτυχημένη βλεφαροπλαστική   

blepharoplasty success1   Βλεφαροπλαστική: μια «μικρή» σε διάρκεια με θεαματικά αποτελέσματα πλαστική επέμβαση αλλά απαιτητική σε επίπεδο χειρουργικών χειρισμών. Ποια είναι τα βήματα που θα μας οδηγήσουν σε μια επιτυχημένη βλεφαροπλαστική, δηλαδή θα μας εξασφαλίσουν λειτουργικά βλέφαρα, όμορφα, νεανικά μάτια, πιο «ανοιχτό» βλέμμα και αναζωογόνηση της συνολικής εικόνας του προσώπου;

   Η σημασία της επιλογής του κατάλληλου πλαστικού χειρουργού

   Βεβαιωθείτε ότι ο πλαστικός χειρουργός, που θα επιλέξετε, διαθέτει εμπειρία και βαθιά γνώση της διαδικασίας της επέμβασης και όλων των πτυχών της ώστε ο συνδυασμός χειρουργικών βημάτων, που θα κάνει, να βελτιώσει αισθητικά τα άνω βλέφαρα, τα κάτω βλέφαρα ή και τα δύο με τρόπο φυσικό και αρμονικό.

   Καθοριστική η επιλογή της ιδανικής για εσάς τεχνικής

  Ο προσδιορισμός της τεχνικής ή του συνδυασμού τεχνικών, που απαιτείται για εσάς, είναι μια διαδικασία κατά την οποία συνεκτιμώνται το δέρμα, το λίπος και οι μύες των βλεφάρων σας. Η κατανόηση από την πλευρά του πλαστικού χειρουργού του τρόπου, με τον οποίο η γήρανση έχει επηρεάσει τα βλέφαρά σας και η απόλυτη εξατομίκευση της επέμβασης αποτελούν την εγγύηση για την επιτυχημένη αναζωογόνηση των βλεφάρων σας. Για παράδειγμα, αν το πρόβλημά σας είναι τα «βαθουλωμένα» μάτια, δηλαδή οφείλεται στην ατροφία του λίπους, δεν χρειάζεται άνω βλεφαροπλαστική αλλά η έγχυση αυτόλογου λίπους με τη χρήση βλαστοκυττάρων ή η χρήση ειδικού υαλουρονικού οξέος. Αν υπάρχει περίσσεια δέρματος και λίπους ή και «σακούλες» στα κάτω βλέφαρα, η αποτελεσματικότερη επιλογή είναι η σύνθετη βλεφαροπλαστική των πέντε σημείων (composite blepharoplasty), που αποτελεί την πιο πλήρη και εξελιγμένη τεχνική βλεφαροπλαστικής.

   Εξασφάλιση της λειτουργικότητας των βλεφάρων

   Όπως ισχύει και για άλλες επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής (π.χ. ρινοπλαστική) επιτυχημένη βλεφαροπλαστική είναι αυτή που παράλληλα με το αισθητικό αποτέλεσμα διασφαλίζει και το απολύτως λειτουργικό. Πολύ συχνά η βλεφαροπλαστική βελτιώνει την περιφερική όραση –όταν τα «πεσμένα» βλέφαρα «σκεπάζουν» το τμήμα του ματιού μέσω του οποίου βλέπουμε- και θεραπεύει τη δακρύρροια με την ενίσχυση του κάτω βλεφάρου. Η λεπτομερής προεγχειρητική αξιολόγηση των βλεφάρων σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα κάποιας ειδικής οφθαλμολογικής εξέτασης, που ίσως σας συστήσει ο πλαστικός χειρουργός σας (π.χ. εξέταση οπτικού πεδίου), θα επιτρέψουν τον ακριβή προεγχειρητικό σχεδιασμό που θα οδηγήσει στο άρτιο λειτουργικά και αισθητικά αποτέλεσμα.  

   Παράλληλη ανόρθωση των φρυδιών

  Τις περισσότερες φορές η περίσσεια δέρματος στα βλέφαρα συνυπάρχει με πτώση των φρυδιών. Έτσι, παράλληλα με την αντιμετώπιση της χαλάρωσης των άνω βλεφάρων, ο έμπειρος πλαστικός χειρουργός θα προσεγγίσει, μέσω της ίδιας τομής της άνω βλεφαροπλαστικής, το άνω τμήμα του κόγχου, επιτυγχάνοντας εσωτερική ανόρθωση του φρυδιού χωρίς πρόσθετες τομές ή επεμβάσεις.

   Επισπεύδοντας την ανάρρωση

  Σημαντική τα πρώτα 24ωρα μετά την επέμβαση είναι η διατήρηση του κεφαλιού σε ανυψωμένη θέση, η χρήση κρύων επιθεμάτων και οφθαλμικών σταγόνων τεχνητών δακρύων, η αποφυγή δραστηριοτήτων που θα επιβαρύνουν ή ερεθίσουν τα μάτια σας. Η διακοπή του καπνίσματος λίγες εβδομάδες πριν και μετά την επέμβαση θα είναι ένας ακόμη σύμμαχός σας στη γρήγορη επούλωση των βλεφάρων σας.

   Το αποτέλεσμα και…τα μάτια σας

  Η χρήση γυαλιών ηλίου σε εξωτερικούς χώρους, για το χρονικό διάστημα που θα σας συστήσει ο πλαστικός χειρουργός σας, θα προφυλάξει αποτελεσματικά τα μάτια σας από την ηλιακή ακτινοβολία και μολύνσεις, προστατεύοντας και βελτιστοποιώντας το αποτέλεσμα που κερδίσατε με τη βλεφαροπλαστική!

Search