σημαια

Αντικατάσταση ενθεμάτων μετά από αυξητική στήθους

extra_toc

   Οι λόγοι και η διαδικασία της αντικατάστασης   

auxitiki antikatastasi enthematwn   Η αυξητική στήθους αποτελεί μια από τις αγαπημένες αισθητικές επεμβάσεις των γυναικών αλλά και τις πιο δημοφιλείς, διαχρονικά, επεμβάσεις αισθητικής πλαστικής χειρουργικής. Επειδή πολλές γυναίκες αποφασίζουν να βελτιώσουν το στήθος τους σε νεαρή ηλικία δεν περνά, συνήθως, από το μυαλό τους ότι τα ενθέματα σιλικόνης, ίσως, χρειαστούν αντικατάσταση μετά από χρόνια.

   Ποιοι είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους μια γυναίκα προχωρά σε αντικατάσταση ενθεμάτων;

  • Παλαιάς τεχνολογίας ενθέματα
  • Επιπλοκές που σχετίζονται με το ένθεμα, όπως είναι η δημιουργία κάψας, η ρήξη του ενθέματος κλπ.
  • Επιπλοκές που σχετίζονται με το αποτέλεσμα, όπως κακή θέση του ενθέματος, rippling -δηλαδή πτυχές και ρυτίδες στο ένθεμα που είναι ορατές στην επιδερμίδα με τη μορφή «κυματισμού»- ή και αναδίπλωση του ενθέματος.
  • Προσωπική επιλογή

   Κάποιες γυναίκες ζητούν από τον πλαστικό χειρουργό την αλλαγή των ενθεμάτων γιατί νιώθουν άβολα με το σχήμα ή το μέγεθός τους. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε λανθασμένη επιλογή του ενθέματος εξαρχής ή σε αλλαγές στο σωματότυπο της γυναίκας που συνέβησαν με την πάροδο του χρόνου -εξαιτίας απώλειας σωματικού βάρους, αύξησης σωματικού βάρους, εγκυμοσύνης- ή σε αλλαγές στις αισθητικές της προτιμήσεις (π.χ. επιθυμεί μεγαλύτερη αύξηση).  

   Η επέμβαση της αντικατάστασης

   Συνήθως χρησιμοποιείται η ίδια τομή που είχε δημιουργηθεί για την αρχική αυξητική στήθους. Ο πλαστικός χειρουργός αφαιρεί τα ενθέματα σιλικόνης και τον ουλώδη ιστό που, ενδεχομένως, έχει σχηματιστεί γύρω από αυτά. Ενθέματα που στο παρελθόν είχαν τοποθετηθεί κάτω από το μαζικό αδένα (υπομαζικά), στην επέμβαση της αντικατάστασης καλό είναι να τοποθετηθούν κάτω από το μείζονα θωρακικό μυ (υπομυϊκά). Σε κάποιες περιπτώσεις, για την επίτευξη του ιδανικού αισθητικού αποτελέσματος, μπορεί να χρειαστεί συνδυαστικά με την τοποθέτηση των νέων ενθεμάτων σιλικόνης και ανόρθωση στήθους.

   Ο ρόλος του consultation και της τεχνικής στην αυξητική στήθους

  Η διασφάλιση, προεγχειρητικά, κάποιων προϋποθέσεων θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε μετεγχειρητικά τη μέγιστη ικανοποίηση από την επέμβαση, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες για μελλοντική αντικατάσταση των ενθεμάτων.

  • Αφιερώνοντας χρόνο στην προεγχειρητική συνεδρία θα πετύχετε, μαζί με τον πλαστικό χειρουργό σας, την «πολύτιμη» εξατομίκευση, προσαρμόζοντας την επέμβαση στις ανάγκες του σώματός σας μέσα από την ιδανική επιλογή του ενθέματος. 
  • Την ιδανικότητα των ενθεμάτων, εκτός από το σχήμα και το μέγεθος, θα τη συμπληρώσει η άριστη ποιότητά τους, που θα εξασφαλίσει την ανθεκτικότητά τους στο χρόνο (εφ’όρου ζωής) και την αποφυγή επιπλοκών. Απαραίτητη προϋπόθεση τα ενθέματα να είναι εγκεκριμένα από διεθνείς οργανισμούς όπως το FDA και παράλληλα να λαμβάνεται υπόψη η εγγύηση ακεραιότητας του υλικού που θα χρησιμοποιηθεί.
  • Η ελαχιστοποίηση των επιπλοκών και η εξασφάλιση μακροχρόνιου αποτελέσματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από την τεχνική που θα επιλεγεί. Η διπλού επιπέδου - dual plane υπερτερεί έναντι όλων των άλλων, αποτελώντας την πιο ασφαλή τεχνική αυξητικής στήθους. Είναι η τεχνική με την οποία όλα πραγματοποιούνται με ανατομική τάξη, με σεβασμό στους ιστούς και με ατραυματικό τρόπο για τον ελάχιστο δυνατό πόνο, γρηγορότερη ανάρρωση και φυσικό αισθητικό αποτέλεσμα μακράς διάρκειας.

Search