σημαια

Ιανουάριος αισθητική χειρουργική

Ιανουάριος: ο μήνας με το αυξημένο ενδιαφέρον για αισθητική χειρουργική

extra_toc

   Γιατί η εικόνα του σώματος γίνεται προτεραιότητα τον πρώτο μήνα του έτους   

   Η εξέλιξη της πλαστικής χειρουργικής και οι σύγχρονες τεχνικές της έχουν κάνει τις επεμβάσεις σύντομες, ανώδυνες και ασφαλείς όλες τις εποχές του έτους. Ωστόσο, ο Ιανουάριος είναι, διαχρονικά, ο μήνας του έτους με τη μεγαλύτερη κινητικότητα στις αισθητικές επεμβάσεις.

   Πώς εξηγείται η αυξημένη ζήτηση για αισθητική χειρουργική τον Ιανουάριο;

    Στόχοι της νέας χρονιάς

   Συνήθως η έναρξη της νέας χρονιάς αποτελεί μια νέα αφετηρία γεμάτη στόχους και προσδοκίες για τους περισσότερους. Ένα μεγάλο μέρος των νέων στόχων αφορά τη βελτιωμένη εικόνα του σώματος και του προσώπου και την ελκυστικότερη παρουσίαση του εαυτού.

   Πρακτικοί λόγοι

  Πολλοί επιλέγουν να υποβληθούν σε αισθητική επέμβαση αυτό το μήνα του έτους, εκμεταλλευόμενοι τον κρύο καιρό για να συνδυάσουν τη διαδικασία της ανάρρωσης με «διακοπές στο σπίτι». Παράλληλα, η περιορισμένη ηλιοφάνεια λειτουργεί ως «σύμμαχος»  για να πετύχουν τα ιδανικά αισθητικά αποτελέσματα (αφού τα σημεία των τομών δεν εκτίθενται στην ηλιακή ακτινοβολία), ενώ οι χαμηλές θερμοκρασίες κάνουν πιο άνετη τη χρήση ενδυμάτων συμπίεσης στις περιπτώσεις που απαιτούνται.

   Συναισθηματικά κίνητρα

  Η ανανέωση της εικόνας το συγκεκριμένο μήνα του έτους συνδέεται, συχνά, και με συναισθηματικά οφέλη. Αρκετοί αναφέρουν την επιθυμία τους να υποδεχτούν το νέο έτος ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή τους, συνδέουν, δηλαδή, την αισθητική τους επέμβαση με την ανάγκη τους να βιώσουν ένα αναζωογονητικό ξεκίνημα με τη νέα χρονιά και να συνοδεύσουν τα καινούρια τους όνειρα, σχέδια, δραστηριότητες με μια «καινούρια» εμφάνιση.

   Ποιες είναι, όμως, οι επεμβάσεις και οι μη επεμβατικές τεχνικές που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ζήτηση τον Ιανουάριο;

   Peelings και δερμοαπόξεση

  Ο χειμωνιάτικος καιρός αποτελεί την κατάλληλη ευκαιρία για αισθητικές παρεμβάσεις που χρειάζονται ένα διάστημα αποχής από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και ανανεώνουν την επιδερμίδα μας, απομακρύνοντας τα «νεκρά» κύτταρα και αναδεικνύοντας μια λεία, λαμπερή, υγιή όψη. Έτσι, μη επεμβατικές τεχνικές, όπως ο βαθύς καθαρισμός του προσώπου, τα peelings και η δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους, που αντιμετωπίζουν την ακμή, την περίσσεια σμήγματος, κηλίδες, πανάδες, δυσχρωμίες και λεπτές ρυτίδες, αποδεικνύονται μια ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή τον Ιανουάριο.

   Laser αποτρίχωσης

  Για πολλές γυναίκες και άνδρες ο Ιανουάριος αποτελεί τον ιδανικό μήνα για την έναρξη της αποτρίχωσης στις περιοχές που τους ενδιαφέρουν, αφού ο χρόνος που υπάρχει στη διάθεσή τους δίνει τη δυνατότητα για έναν ολοκληρωμένο κύκλο συνεδριών και μόνιμη εξάλειψη της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας ως το καλοκαίρι που το σώμα αποκαλύπτεται.

   Βλεφαροπλαστική και facelift

  Επεμβάσεις, που απαιτούν λίγο περισσότερο χρόνο ανάρρωσης, συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον όσων αναζητούν καταπολέμηση των σημαδιών της γήρανσης μέσω μιας δυναμικής διαδικασίας αναζωογόνησης του προσώπου. Ιδιαίτερα το φετινό Ιανουάριο, που οι νέες συνθήκες καθημερινότητας και οι καινούριες μορφές εργασίας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, συνδέονται με πολύωρη παραμονή στο σπίτι, η ζήτηση για βλεφαροπλαστική και λίφτινγκ παρουσιάζεται αυξημένη.

   Body contouring

  Η απόφαση για επεμβάσεις περιγράμματος σώματος είναι πολύ συχνή μετά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, ίσως γιατί συμπίπτει με τους στόχους για ελκυστικότερη εικόνα σώματος τη νέα χρονιά. Ο Ιανουάριος παρέχει άπλετο χρόνο σε πολλούς ενδιαφερόμενους για κοιλιοπλαστική, lower body lift ή και ολική μεταμόρφωση σώματος μετά από απώλεια μεγάλου σωματικού βάρους προκειμένου να διαμορφώσουν το «σώμα της παραλίας». Οι υποβληθέντες θεωρούν ότι αντιμετωπίζουν καλύτερα τις μετεγχειρητικές δυσκολίες ή περιορισμούς, ενώ τα εντυπωσιακά αποτελέσματα τους κινητοποιούν, κάνοντάς το ευκολότερο να υιοθετήσουν πιο υγιεινή διατροφή, τη συνήθεια της σωματικής άσκησης και γενικά έναν πιο δραστήριο τρόπο ζωής.

  Η σωστή ενημέρωση για τις αισθητικές επεμβάσεις, που σας ενδιαφέρουν, μέσα από ένα πολύπλευρο consultation με τον πλαστικό χειρουργό αποτελεί το πρώτο, καθοριστικό βήμα που θα σας φέρει πιο κοντά στην κατάκτηση της «βελτιωμένης εκδοχής του εαυτού» σας το 2021!

Search