σημαια

ενέσιμες εφαρμογές στο ανδρικό πρόσωπο

Ανδρικό πρόσωπο και ενέσιμες εφαρμογές

extra_toc

   Πώς τα ενέσιμα θα αναδείξουν τα ανδρικά χαρακτηριστικά   

   Η νεότητα και η ανανέωση της εμφάνισης βρίσκονται, πλέον, στο επίκεντρο των αναγκών του ανδρικού πληθυσμού. Οι άνδρες οδηγούνται πιο εύκολα στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού για ενέσιμες εφαρμογές στο πρόσωπο είτε βιώνοντας την ανάγκη να παραμείνουν ανταγωνιστικοί σε επαγγελματικό επίπεδο είτε αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στις προσωπικές τους σχέσεις. Πολλοί, μάλιστα, νιώθουν…μετανιωμένοι που δεν φρόντισαν νωρίτερα την επιδερμίδα τους με μπότοξ, υαλουρονικό οξύ, μεσοθεραπεία ή bio nutri lift.

   Ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένοι παράγοντες που χρειάζεται να ληφθούν υπόψη για την επιτυχία των ενέσιμων εφαρμογών τους. Γι’αυτό και είναι σημαντικό να επιλέξουν έμπειρο πλαστικό χειρουργό, που κατανοεί τις διαφορές στην ανατομία, τη βιολογία της επιδερμίδας, τη διαδικασία γήρανσης και τη «συμπεριφορά» της επιδερμίδας τους.

   Πιο συγκεκριμένα, οι διαφορές των ανδρικών αισθητικών αναγκών αφορούν:

   Την ανατομία του προσώπου

   Οι άνδρες έχουν μεγαλύτερο σε σχέση με το γυναικείο κρανιακό σχήμα (όπως μεγαλύτερο μέτωπο, πιο προβεβλημένα φρύδια, πιο τετράγωνο πηγούνι), αυξημένη σκελετική μυϊκή μάζα και διαφορετική κατανομή του υποδόριου λίπους. Έτσι, για παράδειγμα, ενώ για τις γυναίκες η θέση των φρυδιών θα πρέπει, ιδανικά, να βρίσκεται μέχρι και ένα εκατοστό πάνω από το όριο του οφθαλμικού κόγχου, στους άνδρες η χρήση μπότοξ στοχεύει στην επαναφορά της θέσης των φρυδιών στο ύψος του οφθαλμικού κόγχου. Ενώ το «tapered face» (πρόσωπο που είναι κυρτό επάνω και κοίλο κάτω) συμβολίζει την επιστροφή στη νεανικότητα για τη γυναίκα, η χρήση fillers στον άνδρα στοχεύει στην επαναφορά του «τετραγωνισμένου προσώπου» και την ανάδειξη των αρρενωπών χαρακτηριστικών, όπως το γένειο και τη γωνία της γνάθου.

   Τη βιολογία της επιδερμίδας

   Η ανδρική επιδερμίδα είναι παχύτερη, πιο τριχωτή και τείνει να έχει αυξημένη παραγωγή σμήγματος και ιδρώτα.

   Τις συνήθειες φροντίδας της επιδερμίδας

  Συμπεριφορές του τρόπου ζωής πιο στενά συνδεδεμένες με τους άνδρες, που επισπεύδουν τη γήρανση, περιλαμβάνουν αυξημένη έκθεση στη UV ακτινοβολία, περιορισμένη χρήση αντηλιακού, μειωμένο καθαρισμό της επιδερμίδας, κάπνισμα.

   Τα σημάδια της γήρανσης

  Οι άνδρες παρουσιάζουν βαθύτερες ρυτίδες, καθώς και σημαντική απώλεια όγκου, που καταλήγουν σε πιο ατροφική, γηρασμένη εμφάνιση προσώπου.

  Η εφαρμογή της κατάλληλης τεχνικής, η ποιότητα και η σωστή τοποθέτηση του ενέσιμου υλικού αλλά και ο έλεγχος της ποσότητας και του βάθους της έγχυσης από την πλευρά του πλαστικού χειρουργού θα εξασφαλίσουν το ιδανικό αποτέλεσμα, δηλαδή διατήρηση και ανάδειξη των αρρενωπών χαρακτηριστικών για τον άνδρα που ενδιαφέρεται να βελτιώσει μη χειρουργικά την εικόνα του προσώπου του!

Search