σημαια

laser αποτρίχωσης και νέες ηλικίες

Laser αποτρίχωσης και νέες ηλικίες

extra_toc

 Εξάλειψη της τριχοφυΐας στην προεφηβική και εφηβική ηλικία

   Οι ορμονικές αλλαγές της εφηβείας συνοδεύονται από αλλαγές στην εικόνα του σώματος: η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα είναι μία από αυτές. Η αμηχανία, η ανασφάλεια, η ντροπή για το αντιαισθητικό πρόβλημα ωθούν όλο και περισσότερα κορίτσια να ξεκινούν από την ηλικία των 11-12 ετών κάποια μέθοδο αποτρίχωσης (ξυράφι, κερί, αποτριχωτικές κρέμες). Ωστόσο, οι επιλογές αυτές εκτός από προσωρινές δημιουργούν, συχνά, νέα προβλήματα, όπως θυλακίτιδες, δερματίτιδες, αλλεργίες, ακόμα και έγκαυμα αν δεν εφαρμόζονται με τη βοήθεια κάποιου ενήλικα. Η αποτρίχωση με laser παραμένει η μόνη ριζική μέθοδος αποτρίχωσης με ασύγκριτα αισθητικά οφέλη και ιατρικά πλεονεκτήματα.

   Πότε είναι, όμως, η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει ένα κορίτσι την αποτρίχωση με laser; Σίγουρα μετά την έναρξη της έμμηνου ρύσης και μετά από επίσκεψη σε ενδοκρινολόγο σε περιπτώσεις ιδιαίτερα έντονης τριχοφυΐας. Σε συνεργασία μαζί του και με τους γονείς και συνεκτιμώντας τα χαρακτηριστικά της τριχοφυΐας αλλά και τη συναισθηματική πίεση που προκαλεί στο κορίτσι, ο πλαστικός χειρουργός προτείνει, συνήθως,  μία συνεδρία αποτρίχωσης στις περιοχές που την απασχολούν περισσότερο –όπως είναι το άνω χείλος- και επανάληψή της στο χρόνο που θα υποδείξει. Η προσθήκη νέων περιοχών γίνεται σταδιακά και εναρμονίζεται με την ορμονική ωρίμανση του κοριτσιού.

  Η ασφαλής και ανώδυνη αποτρίχωση για παιδιά και εφήβους αποτελεί εγγύηση με το τελευταίας γενιάς laser Αλεξανδρίτη Candela GentleLase Pro-U. Χάρη στη μεταβαλλόμενη διάρκεια παλμού σε συνδυασμό με τους δύο διαφορετικούς μηχανισμούς ψύξης, που διαθέτει το μηχάνημα laser, εξασφαλίζει ταχύτητα, ακρίβεια, εξατομικευμένη αποτρίχωση –προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε δέρματος και τις ιδιαιτερότητες της τριχοφυΐας του- και αποτελεσματική αντιμετώπιση ακόμα και των δυσκολότερων περιπτώσεων.

   Η εφαρμογή laser προσφέρει άμεση ενίσχυση της αυτοπεποίθησης στην προεφηβική ή εφηβική ηλικία, ενώ, ταυτόχρονα, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη μόνιμη εξάλειψη της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας όταν η ηλικιακή και ορμονική ωρίμανση επιτρέψουν την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος με τακτικές συνεδρίες αποτρίχωσης.

Search