σημαια

4D λιπογλυπτική

4D λιπογλυπτική: τέλειο σώμα σε τέσσερις διαστάσεις

extra_toc

    Η επανάσταση στη διαμόρφωση περιγράμματος του σώματος   

   Η λιπογλυπτική ως εξέλιξη της λιποαναρρόφησης έφερε, πριν κάποια χρόνια, την επανάσταση στη διαμόρφωση περιγράμματος του σώματος. Ωστόσο, η  τελευταία λέξη της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής ακούει στο όνομα 4D λιπογλυπτική: πρόκειται για την επέμβαση που συνδυάζει προηγμένες τεχνολογίες και τεχνικές για τη διαμόρφωση καλλίγραμμου, γραμμωμένου, ελκυστικότερου σώματος σε τέσσερις διαστάσεις!

   Σε τι καινοτομεί η 4D λιπογλυπτική;

  Έχει ονομαστεί 4D γιατί κατά την επαναδιαμόρφωση του σώματος λαμβάνονται υπόψη από τον πλαστικό χειρουργό 4 διαστάσεις! Το μήκος, το πλάτος, το βάθος και –η τέταρτη και πιο σημαντική- η κινητική / δυναμική διάσταση των μυών. Χαρακτηρίζεται από λεπτομερή προεγχειρητικό σχεδιασμό όχι μόνο σε κατάσταση ανάπαυσης/ηρεμίας του σώματος αλλά και σε δυναμική κατάσταση, μιμούμενη της κίνησης των αντίστοιχων μυϊκών ομάδων.

    Τα βήματα της επέμβασης

   Μέσα από μικροσκοπικές οπές, που δεν υπερβαίνουν τα 5 χιλιοστά, εισάγεται στις επιθυμητές προς βελτίωση περιοχές ειδικό διάλυμα που εξασφαλίζει την ελαχιστοποίηση της απώλειας αίματος και του πόνου (διήθηση).

   Στη συνέχεια πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικής συσκευής λιποαναρρόφηση υποβοηθούμενη από δόνηση (Power Assisted Lipectomy – P.A.L.), που διαφέρει ως προς την κλασική λιποαναρρόφηση στο άκρο της λεπτεπίλεπτης κάνουλας, η οποία πάλλεται μηχανικά. Τα οφέλη της τεχνικής P.A.L. είναι πολλαπλά: α). προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια και έλεγχο στην απομάκρυνση του περιττού, ανεπιθύμητου λίπους, γιατί το μετατρέπει από στέρεη σε υγρή κατάσταση, κάνοντάς ευκολότερη την αφαίρεσή του από το σώμα, β). δεν τραυματίζονται οι γύρω ιστοί και τα αιμοφόρα αγγεία, γ). το λίπος που αφαιρείται  αναδεικνύει την ανατομική δομή μιας περιοχής, δημιουργώντας παράλληλα γράμμωση, δ). η διαδικασία κινητοποιεί τους ινοβλάστες για παραγωγή νέας ελαστίνης και κολλαγόνου, δημιουργώντας ελαφρά σύσφιξη του σώματος.

   Το λίπος που αναρροφάται αξιοποιείται για την πλήρη επαναδιαμόρφωση του σώματος, αναδεικνύοντάς το σε στατική και δυναμική κατάσταση. Μετά από κατάλληλη επεξεργασία (τεχνική micro fat grafting) χρησιμοποιείται για τη σμίλευση άλλων ανατομικών περιοχών, όπου εγχύεται και όχι μόνο διορθώνει ατέλειες αλλά ομαλοποιεί το περίγραμμα του σώματος και διαμορφώνει καμπύλες.

  Έτσι, η 4D λιπογλυπτική προσφέρει στη γυναίκα ταυτόχρονα λεπτό, σμιλευμένο κορμό με θηλυκές καμπύλες, σφριγηλά μπράτσα, γραμμωμένη κοιλιά, πόδια χωρίς κυτταρίτιδα, ανορθωμένους γλουτούς (Brazilian Butt Lift). Αντίστοιχα, στον άνδρα χαρίζει αρρενωπότερο θώρακα (συνδυαστικά και με την αντιμετώπιση της γυναικομαστίας), στενότερη μέση με εξάλειψη του «σωσίβιου», ανάδειξη του συστήματος των ορθών κοιλιακών (six-pack), ευρείς, τετράγωνους ώμους και σμιλευμένες, δυνατές, γυμνασμένες γάμπες (χάρη στη συμβολή της λιπομεταφοράς).

   10 λόγοι για να επιλέξω τη 4D λιπογλυπτική

  • Δυνατότητα υψηλής ακρίβειας
  • Αφαίρεση ανεπιθύμητου λίπους, σύσφιξη και γλυπτική του σώματος στον ίδιο χειρουργικό χρόνο
  • Φυσικό, ιδανικό αισθητικό αποτέλεσμα, ορατό από κάθε οπτική γωνία, σε κατάσταση τόσο σωματικής ηρεμίας όσο και κίνησης
  • Μέγιστη ασφάλεια, αφού η PAL λιποαναρρόφηση στοχεύει μόνο τα λιποκύτταρα, χωρίς να προκαλεί βλάβη στους περιβάλλοντες ιστούς, αιμοφόρα αγγεία και νεύρα
  • Σύντομη διάρκεια επέμβασης
  • Λιγότερο επεμβατική και περισσότερο αναίμακτη, ανώδυνη διαδικασία
  • Εκμηδένιση του κινδύνου αιματώματος, οιδήματος και απώλειας αίματος
  • Σύντομη περίοδος ανάρρωσης και γρηγορότερη επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες
  • Εφαρμογή και στην αφαίρεση μεγάλων ποσοτήτων λίπους αλλά και σε δύσκολες ανατομικά περιοχές, όπως στην πλάτη για την επαναφορά του V σχήματος
  • Ένδειξη και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας λόγω της ελάχιστης επιβάρυνσης του οργανισμού

   Εμπιστευόμαστε έμπειρο πλαστικό χειρουργό και τις εξελιγμένες τεχνικές της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής και κάνουμε το βήμα για νέα εικόνα σώματος και αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής!

 

Search