σημαια

αποτριχωση με laser Αλεξανδριτη

Δέκα tips για τέλεια laser αποτρίχωση

extra_toc

   Πώς θα μεγιστοποιήσουμε τα αποτελέσματα της laser αποτρίχωσης

   Καθαρή, λεία, υγιής επιδερμίδα σε πρόσωπο και σώμα…όλοι μπορούμε να την αποκτήσουμε αξιοποιώντας το gold standard στην οριστική αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, που είναι το laser αποτρίχωσης. Πώς, όμως, θα κάνουμε τη συγκεκριμένη διαδικασία ασφαλή, γρήγορη και αποτελεσματική;

  • Επιλέγουμε για την αποτρίχωσή μας το τελευταίας γενιάς laser Αλεξανδρίτη Candela GentleLase Pro-U. Η δυνατότητα απελευθέρωσης μεγάλης διαμέτρου δέσμης, η μεταβαλλόμενη διάρκεια παλμού και οι δύο διαφορετικοί μηχανισμοί ψύξης (Air Cooling και Cryogen based Dynamic Cooling), είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά που κάνουν το συγκεκριμένο ιατρικό μηχάνημα να υπερέχει. Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά εξασφαλίζεται πολλαπλάσια ταχύτητα εφαρμογής -που μειώνει το χρόνο κάθε συνεδρίας- και ανώδυνη, εξατομικευμένη αποτρίχωση, προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε δέρματος, με ευελιξία, ακρίβεια στη στόχευση, μόνιμο αποτέλεσμα.
  • Αποφεύγουμε αποτριχωτικές μεθόδους που ξεριζώνουν την τρίχα (π.χ. κερί) κάποιες εβδομάδες πριν τη συνεδρία αποτρίχωσης αλλά και κατά τη διάρκεια των laser συνεδριών. Σε διαφορετική περίπτωση το laser δεν θα μπορέσει να στοχεύσει τη ρίζα της τρίχας και να πετύχει την αποτελεσματική καταστροφή της.
  • Ξυρίζουμε ή κόβουμε με ψαλιδάκι τις τρίχες των περιοχών που θα αποτριχωθούν 2-3 μέρες πριν την εφαρμογή του laser. Με τον τρόπο αυτό η ενέργεια του laser θα αξιοποιηθεί εκεί που πρέπει (δηλαδή στη ρίζα της τρίχας) και όχι στο στέλεχος (το τμήμα της τρίχας που εξέχει από το δέρμα), εξασφαλίζοντας την απουσία ανεπιθύμητων παρενεργειών (αφού αν το laser χτυπήσει το στέλεχος, θα δημιουργήσει μια γραμμούλα-έγκαυμα πάνω στην επιφάνεια του δέρματος).
  • Απολεπίζουμε ελαφρά τις περιοχές προς αποτρίχωση χρησιμοποιώντας λούφα ή πετσέτα προσώπου πριν το ραντεβού μας, ώστε να ελαχιστοποιήσουμε το ενδεχόμενο για «παγιδευμένες» τρίχες μέσα στο δέρμα και να απομακρύνουμε τα «νεκρά κύτταρα», αφήνοντας την επιδερμίδα απαλή και έτοιμη για αποτρίχωση.
  • Αφήνουμε στην άκρη make-up, αποσμητικό ή λοσιόν πριν τη συνεδρία laser αποτρίχωσης.
  • Κατά τον ιατρικό έλεγχο των περιοχών της εφαρμογής ενημερώνουμε τον πλαστικό χειρουργό και το εξειδικευμένο προσωπικό για το χειρισμό του laser για προηγούμενες θεραπείες ή φαρμακευτική αγωγή που τυχόν λαμβάνουμε και γενικά το ιατρικό μας ιστορικό.
  • Διατηρούμε την επιδερμίδα μας όσο πιο ανοιχτόχρωμη γίνεται για το χρονικό διάστημα που διαρκούν οι συνεδρίες, κάνοντας χρήση αντηλιακού και αποφεύγοντας την υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία ή το σολάριουμ.
  • Αποφεύγουμε τη χρήση ξανθυντικής κρέμας στα μεσοδιαστήματα μεταξύ των συνεδριών αποτρίχωσης, εξασφαλίζοντας τον ιδανικό συνδυασμό «όσο το δυνατό πιο σκούρες τρίχες σε όσο το δυνατό πιο ανοιχτόχρωμο δέρμα», που θα μας χαρίσει τα καλύτερα αποτελέσματα σε λιγότερες συνεδρίες.
  • Μετά τη συνεδρία αποτρίχωσης μένουμε μακριά από θερμά ερεθίσματα (π.χ. καυτό μπάνιο, σάουνα) για 24-48 ώρες και οποιαδήποτε δραστηριότητα μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματος, ενώ η χρήση αντηλιακού σε όποια περιοχή εκτεθεί στον ήλιο είναι απαραίτητη.
  • Εφαρμόζουμε ενυδατική κρέμα και ψυχρές κομπρέσες στις αποτριχωμένες περιοχές για τη γρήγορη υποχώρηση τυχόν τοπικών ερεθισμών.

   Ξεκινάμε σήμερα laser αποτρίχωσης με Αλεξανδρίτη Candela GentleLase Pro-U… για να απολαμβάνουμε σύντομα άψογη επιδερμίδα και καλύτερη ποιότητα ζωής!

Search