σημαια

γυναικομαστία και 4D λιπογλυπτική

Νέες επιλογές για τους άνδρες στην αντιμετώπιση της γυναικομαστίας

extra_toc

   Συνδυασμός με 4D λιπογλυπτική για τέλεια αποτελέσματα

   Το καλοκαίρι είναι εδώ...και για τους περισσότερους άνδρες αυτό σημαίνει αποκάλυψη του άνω μέρους του σώματος. Ωστόσο, ένα μεγάλο ποσοστό ανδρών νιώθουν αμηχανία για την εμφάνιση του στήθους τους λόγω του αντιαισθητικού προβλήματος της γυναικομαστίας, που τους οδηγεί στον πλαστικό χειρουργό.

   Έρευνα, που φιλοξενείται στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού Plastic and Reconstructive Surgery, παρουσιάζει τα αποτελέσματα νέας προσέγγισης στην αντιμετώπιση της γυναικομαστίας, που συνδυάζει τη λιπογλυπτική υψηλής ακρίβειας, διόρθωση της δυσμορφίας του θωρακικού μυ και μεταφορά λίπους, ανάλογα με τις αισθητικές ανάγκες του ενδιαφερόμενου.

   Στην έρευνα συμμετείχαν 436 άνδρες, ηλικίας 18-62 ετών, που υποβλήθηκαν σε επέμβαση για την αντιμετώπιση της γυναικομαστίας μεταξύ 2005 και 2019. Τα βήματα της 4D λιπογλυπτικής (λιπογλυπτικής υψηλής ή δυναμικής γράμμωσης) είναι τα εξής:

  • Λιποαναρρόφηση: απομακρύνει τις βαθιές εναποθέσεις λίπους κάτω και δίπλα από το θωρακικό μυ. Περιλαμβάνει, επίσης, εξάλειψη και του επιφανειακού συσσωρευμένου λίπους, με έμφαση στην περιοχή μεταξύ του μείζονα θωρακικού μυ και του ορθού κοιλιακού μυ, με αποτέλεσμα γράμμωση τόσο των θωρακικών μυών όσο και των κοιλιακών.
  • Διόρθωση της γυναικομαστίας: χειρουργική εκτομή της περίσσειας του μαζικού αδένα με τη χρήση τομής ανεστραμμένου Ωμέγα γύρω από τη θηλή.
  • Fat grafting: συλλογή λίπους από άλλο μέρος του σώματος και μεταφορά του –μετά από ειδική επεξεργασία (micro fat grafting)- για περαιτέρω βελτίωση και σμίλευση της περιοχής του θώρακα, αναδεικνύοντάς τον τόσο σε στατική όσο και σε δυναμική κατάσταση. Το αποτέλεσμα είναι μια πιο αθλητική και αρρενωπή εμφάνιση, ειδικά στο άνω τμήμα του θωρακικού μυ.

   Η λιπογλυπτική απομάκρυνε αποτελεσματικά τον μαστικό αδενικό ιστό σε 70% των ανδρών, ενώ ανοιχτή εκτομή για την απομάκρυνση του αδένα απαιτήθηκε στο 30% των ανδρών. Οι περισσότεροι άνδρες υποβλήθηκαν ταυτόχρονα με την αντιμετώπιση της γυναικομαστίας σε λιποαναρρόφηση κορμού με ταυτόχρονη ανάδειξη του συστήματος των ορθών κοιλιακών (δημιουργία six pack).

   Στις μελέτες μετεγχειρητικής παρακολούθησης (follow-up), τα αισθητικά αποτελέσματα αξιολογήθηκαν ως «άριστα» από το 76% των ανδρών και «πάνω από τις προσδοκίες τους» από το 17%. Πέρα από ελάχιστες μετεγχειρητικές δυσκολίες στο 3,2% των υποβληθέντων, δεν υπήρξαν ιατρικά σοβαρές επιπλοκές.

  Η εμπειρία του πλαστικού χειρουργού και η εξέλιξη των τεχνικών αναδεικνύουν τα αισθητικά αποτελέσματα της επέμβασης για τη διόρθωση της γυναικομαστίας σε ακόμα πιο εντυπωσιακά, αφού, χάρη στη 4D λιπογλυπτική, ο καλοσχηματισμένος θώρακας συνδυάζεται με βελτιωμένη εικόνα όλου του άνω μέρους του σώματος!

Search