σημαια

ηλιοθεραπεία και μαύρισμα

"Υγιής" ηλιοθεραπεία, "υγιές" μαύρισμα!

extra_toc

   Πώς θα μαυρίσουμε με ασφάλεια   

   Το καλοκαίρι είναι συνδεδεμένο για πολλούς από εμάς με την εικόνα της μαυρισμένης επιδερμίδας. Τον Αύγουστο, ως τον κατεξοχήν μήνα των καλοκαιρινών διακοπών, αφιερώνουμε ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μας στην παραλία, αποκαλύπτοντας το σώμα μας στον ήλιο.

   Πώς, όμως, θα αποκτήσουμε το πολυπόθητο όμορφο, φυσικό μαύρισμα χωρίς να ρισκάρουμε την υγεία μας;

   Το αναντικατάστατο αντηλιακό

   Το αντηλιακό δεν εμποδίζει την επιδερμίδα μας να μαυρίσει, αντίθετα της προσφέρει την ευκαιρία να παράγει τη μελανίνη που χρειάζεται για να αποκτήσει το χρυσαφένιο χρώμα της. Συμβάλλει, επίσης, στην επιβράδυνση της διαδικασίας μαυρίσματος, που σημαίνει μεγαλύτερη διάρκεια στο μαύρισμά μας, χωρίς να ανησυχούμε για το ξεφλούδισμα! Χρησιμοποιούμε αντηλιακό που να προστατεύει τόσο από τη UVA όσο και από τη UVB υπεριώδη ακτινοβολία, με υψηλό δείκτη προστασίας και δεν αμελούμε να το ανανεώνουμε συχνά.

   Επιλέγοντας το κατάλληλο timing

   Οι περισσότεροι θεωρούμε το μεσημέρι ως προτιμότερο για τη διαδικασία μαυρίσματος γιατί ο ήλιος είναι πιο ισχυρός εκείνο το διάστημα. Γνωρίζετε, όμως, ότι οι ιδανικές ώρες ηλιοθεραπείας είναι πριν τις 10 π.μ. και μετά τις 4 μ.μ; Αυτό συμβαίνει επειδή οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν πλάγια, επομένως δεν καιγόμαστε! Επειδή η ξενοιασιά των διακοπών πολλές φορές μας παρασύρει, ένας καλός τρόπος να δοκιμάσουμε την ένταση της υπεριώδους ακτινοβολίας είναι να ακολουθήσουμε τους νόμους της φυσικής με τη «μέθοδο της σκιάς». Όταν η σκιά μας είναι ψηλότερη σημαίνει ότι οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν πλάγια και μπορούμε άφοβα να κάνουμε ηλιοθεραπεία. Αντίθετα, όταν η σκιά μας μικραίνει τόσο οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν πιο κάθετα με πιο επικίνδυνη UV ακτινοβολία.

   Ηλιοθεραπεία με…διακοπές

   Αναζητούμε λίγη σκιά και επιτρέπουμε στην επιδερμίδα μας να ξεκουραστεί, κάνοντας διαλείμματα από τον ήλιο. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η ένταση της UV ακτινοβολίας και απομακρύνεται ο κίνδυνος εγκαύματος, ώστε το μαύρισμα που θα αποκτήσουμε να είναι υγιέστερο και να κρατήσει περισσότερο.

   Η σημαντική ενυδάτωση

   Διατηρούμε το σώμα μας επαρκώς ενυδατωμένο κατά τη διάρκεια της ηλιοθεραπείας, πίνοντας πολύ νερό και αξιοποιούμε τα κατάλληλα προϊόντα ενυδάτωσης πριν και μετά την έκθεσή μας στον ήλιο.

   Τροφές φιλικές προς τον ήλιο

   Συγκεκριμένες τροφές είναι γνωστές για την αύξηση του λυκοπένιου, του φυσικού δείκτη αντηλιακής προστασίας (SPF) της επιδερμίδας. Πρόκειται για ένα αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στις ντομάτες και σε άλλα κόκκινα και πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά που…αφθονούν το καλοκαίρι! Το πράσινο τσάι, το ψάρι και ο καφές προστατεύουν, επίσης, από εγκαύματα και τον καρκίνο του δέρματος.

   Ήλιος και αισθητική χειρουργική

   Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να δημιουργήσει στις «φρέσκιες» ουλές την τάση να αποκτήσουν σκούρα απόχρωση ή να προκαλέσει δυσχρωμίες. Αν έχουμε υποβληθεί πρόσφατα σε αισθητική επέμβαση φροντίζουμε ιδιαίτερα τις αντίστοιχες περιοχές όταν κάνουμε ηλιοθεραπεία. Η σχολαστική χρήση υψηλής αντηλιακής προστασίας στα σημεία των τομών είτε η επέμβασή μας αφορούσε το πρόσωπο, όπως η βλεφαροπλαστική είτε το στήθος (αυξητική στήθους, αντιμετώπιση της γυναικομαστίας) ή το σώμα, π.χ. κοιλιοπλαστική, λιπογλυπτική, θα προστατέψει το τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα που αποκτήσαμε.

   Μη επεμβατική αναζωογόνηση του δέρματος

  Όσο κι αν προσέχουμε την επιδερμίδα μας λαμβάνοντας μέτρα ηλιοπροστασίας…πανάδες, ρυτίδες, χαλάρωση, θαμπάδα μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ, χέρια. Επενδύοντας σε μη επεμβατικές τεχνικές, που μπορούν να πραγματοποιηθούν καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού –όπως μπότοξ, μεσοθεραπεία, bio nutri lift- ανανεώνουμε τις περιοχές που εκτίθενται περισσότερο στην ηλιακή ακτινοβολία, διορθώνουμε τις βλάβες της φωτογήρανσης και ενεργοποιούμε τη διαδικασία επανόρθωσης των κυττάρων.

Search