σημαια

μεσοθεραπεία μετά την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία

Μεσοθεραπεία: η ιδανική επιλογή μετά την έκθεση στον καλοκαιρινό ήλιο

extra_toc

   Γιατί το δέρμα "αγαπά" τη μεσοθεραπεία

   Οι καλοκαιρινές διακοπές μας ανανέωσαν σωματικά και ψυχικά. Ο ήλιος, αναμφισβήτητα, μας πρόσφερε ευεργετήματα, όπως η σύνθεση της βιταμίνης D για τη σωστή λειτουργία του μυοσκελετικού συστήματος, η παραγωγή μονοξειδίου του αζώτου για την καλή λειτουργία των αρτηριών, η αύξηση των επιπέδων σεροτονίνης που βελτιώνει τη διάθεση…άφησε, όμως, πάνω μας τα «αποτυπώματά» του. Θαμπό, αφυδατωμένο και ανελαστικό δέρμα, χαλάρωση, δημιουργία ρυτίδων ή βάθυνση των υπαρχουσών, μελαγχρωματικές κηλίδες, δυσχρωμίες, μας κάνουν να δείχνουμε ταλαιπωρημένοι/ες και κουρασμένοι/ες. Τα σημάδια αυτά της φωτογήρανσης οφείλονται στη λέπτυνση της επιδερμίδας, τις βλάβες στην ελαστίνη και το κολλαγόνο, τη διάσπαση της συνοχής του δέρματος και την οξείδωση στα κύτταρά του που προκάλεσε η αυξημένη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.

   Γιατί η μεσοθεραπεία αποτελεί την ιδανική μη επεμβατική επιλογή αναζωογόνησης μετά την παρατεταμένη έκθεσή μας στον ήλιο; Ποια είναι τα πολλαπλά οφέλη για το δέρμα του διαλύματος ουσιών της μεσοθεραπείας, που αποτελείται από υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικούς παράγοντες;

  • Εξασφαλίζει βαθιά ενυδάτωση και βοηθά το δέρμα να «ξεδιψάσει», αναπληρώνοντας τα χαμένα συστατικά θρέψης του. Το υαλουρονικό οξύ, ως υδρόφιλο μόριο, έχει την ιδιότητα να δεσμεύει νερό (μέχρι και 1000 φορές το βάρος του) και να το συγκρατεί στην επιδερμίδα. Παράλληλα, μεταφέρει μόρια πρωτεϊνών στην επιφάνεια του δέρματος, ενισχύοντας την αντοχή του σε εξωτερικούς παράγοντες.
  • Εξαλείφει λεπτές γραμμές και ρυτίδες που προκάλεσαν οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις του προσώπου λόγω της ενόχλησης από τον ήλιο (π.χ. έντονο συνοφρύωμα, μισόκλειστα μάτια) όσο και καθαυτή η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Επιπλέον προλαμβάνει τη δημιουργία ρυτίδων και άλλων σημαδιών της γήρανσης χάρη στην ισχυρή αντιγηραντική της δράση.
  • Αντιμετωπίζει τις πανάδες (ή αλλιώς μέλασμα, που προκαλείται από την τοπική υπερπαραγωγή μελανίνης) και άλλες δερματικές δυσχρωμίες, προσδίδοντας φωτεινότητα και καθαρότητα στο πρόσωπο.
  • Προσφέρει αντιοξείδωση, αντιστρέφοντας τις οξειδωτικές βλάβες στα κύτταρα του δέρματος –που προκαλούνται από τη συσσωρευμένη ηλιακή ακτινοβολία- και καταστρέφοντας τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες. Πρόκειται για χημικές ουσίες που παράγονται στο σώμα μας μετά την έκθεση του οργανισμού σε συγκεκριμένες εξωτερικές συνθήκες και όταν υπερβούν ένα όριο ασφαλείας στον οργανισμό προκαλούν προβλήματα και πρόωρη γήρανση. Σύμφωνα με τη θεωρία της γήρανσης λόγω ελεύθερων ριζών, που περιγράφηκε για πρώτη φορά το 1956 από τον Αμερικανό χημικό Denham Harman, η ικανότητα του σώματος να καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται όλο και περισσότερες και τα κύτταρα να υπόκεινται σε όλο και περισσότερες βλάβες.  
  • Διεγείρει τον κυτταρικό μεταβολισμό και την ανανέωση των κυττάρων, ενεργοποιώντας την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου. Η τόνωση της ελαστικότητας του δέρματος και η σύσφιξη, που προσφέρει, βοηθούν το πρόσωπο να ανακτήσει τη νεανική του όψη.

   Μέσω πολλαπλών μικροενέσεων εγχύεται στο μεσόδερμα ή χόριο (δηλαδή το μεσαίο στρώμα του δέρματος) με ακρίβεια η ποσότητα του διαλύματος ουσιών που χρειάζεται για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι. Τα αποτελέσματα της ενέσιμης μεσοθεραπείας είναι ορατά στην όψη και την υφή του δέρματος λίγες μέρες μετά την εφαρμογή.

   Σε περιπτώσεις δέρματος με πιο εκτεταμένα προβλήματα, αντί για μεσοθεραπεία με έτοιμα σκευάσματα μπορεί να εφαρμοστεί η μεσοθεραπεία με βλαστοκύτταρα. Με την τεχνική nano fat grafting βλαστοκύτταρα, τα οποία αποχωρίζονται μηχανικά από το λίπος που λαμβάνεται από άλλα σημεία του σώματος, εγχύονται, μετά από ειδική επεξεργασία, στο πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ και τα χέρια, ανανεώνοντας τις περιοχές από μέσα προς τα έξω. Νέα έρευνα έχει, μάλιστα, αναδείξει τις δυνατότητες των βλαστοκυττάρων στην αναγέννηση της επιδερμίδας, που έχει υποστεί σοβαρές βλάβες από τον ήλιο, με την ηλιο-κατεστραμμένη επιδερμίδα να αντικαθίσταται με ένα νέο δίκτυο ελαστίνης ακόμα και στο βαθύτερο στρώμα της επιδερμίδας.

   Χάρη στη μεσοθεραπεία μπορούμε να απομακρύνουμε τα σημάδια της «ταλαιπωρίας» από την ηλιακή ακτινοβολία, κρατώντας μόνο τα οφέλη που αποκομίσαμε από τις διακοπές και τις όμορφες καλοκαιρινές αναμνήσεις!

Search