σημαια

τάσεις στην πλαστική χειρουργική για το 2022

Οι τάσεις της πλαστικής χειρουργικής για το 2022

extra_toc

   Επεμβάσεις και μη επεμβατικές τεχνικές που θα κερδίσουν την προτίμησή μας   

   Το 2021 ήταν μια απαιτητική χρονιά, με δυσκολίες σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς μας. Αυτό που παραμένει αναλλοίωτο είναι η επιθυμία για βελτιωμένη εικόνα και ελκυστικότερη παρουσίαση του εαυτού μας. Ποιες πλαστικές επεμβάσεις και μη επεμβατικές τεχνικές αναμένεται να προσελκύσουν την προσοχή μας το 2022;

   Χειρουργική και μη χειρουργική ρινοπλαστική

   Το 2022 η ρινοπλαστική θα διατηρήσει τη θέση της μεταξύ των προτιμώμενων αισθητικών επεμβάσεων. Η χειρουργική ρινοπλαστική εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά δημοφιλής, αφού αποτελεί  το μόνο τρόπο για να αλλάξει μόνιμα τόσο η εικόνα όσο και η λειτουργικότητα της μύτης. Ωστόσο, ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος κερδίζει και η υγρή ρινοπλαστική, που πραγματοποιείται με τη χρήση υαλουρονικού οξέος ή του δικού μας λίπους (αυτόλογου) διορθώνοντας, όμως, μικρά αισθητικά προβλήματα της μύτης.

   Αναζωογόνηση βλεφάρων

   Δεδομένου ότι η μάσκα για την προστασία από τον κορωνοϊό κρύβει ένα μεγάλο μέρος του προσώπου, η έμφαση δίνεται στα μάτια μας, που αναδεικνύονται ως το κύριο μέσο έκφρασης. Η άνω και κάτω βλεφαροπλαστική αλλά και μη επεμβατικές τεχνικές, όπως το botox, το υαλουρονικό οξύ, το bio nutri lift, η χρήση βλαστοκυττάρων, αναμένεται να βρίσκονται υψηλά στις προτιμήσεις γυναικών και ανδρών που επιθυμούν να αναζωογονήσουν την περιοχή των βλεφάρων τους.

   Φροντίδα της επιδερμίδας

   Το ενδιαφέρον θα είναι πλέον μεγαλύτερο το 2022 για τεχνικές που βελτιώνουν την όψη και την υφή της επιδερμίδας. Η μάσκα προστατεύει την υγεία μας αλλά η συχνή χρήση της επιβαρύνει την επιδερμίδα με υπερβολική παραγωγή σμήγματος, ακμή, ερεθισμούς, κοκκινίλες, ξηρότητα. Γι’αυτό και οι μη επεμβατικές τεχνικές για τη φροντίδα, αναζωογόνηση, βαθιά ενυδάτωση και βελτίωση της επιδερμίδας, όπως η δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους, η μεσοθεραπεία, το dermapen αναδεικνύονται σε προτεραιότητα ομορφιάς.

   Αισθητική χειρουργική μετά από απώλεια σωματικού βάρους

   Η ολική μεταμόρφωση σώματος μετά την απώλεια βάρους αναμένεται να είναι η νέα τάση το 2022. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας πολλοί αξιοποίησαν την καραντίνα και την εργασία από το σπίτι, εστιάζοντας στην απώλεια βάρους μέσω της υιοθέτησης πιο υγιεινής διατροφής και μιας ρουτίνας σωματικής άσκησης. Ωστόσο, η περιττή και χαλαρωμένη επιδερμίδα μετά την απώλεια πολλών κιλών δημιούργησε συναισθήματα απογοήτευσης, αφού δεν μπορούν να αποκαλύψουν τη νέα τους εικόνα. Οι κορυφαίες χειρουργικές επεμβάσεις για την αισθητική αποκατάσταση του σώματος είναι η ανόρθωση του κάτω μέρους του σώματος (lower body lift), η ανόρθωση μηρών, η ανόρθωση γλουτών, η κοιλιοπλαστική, η ανόρθωση ή αυξητική στήθους, η βραχιονοπλαστική, το facelift και μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε ξεχωριστά είτε σε συνδυασμό βάσει του εξατομικευμένου χειρουργικού πλάνου που θα καθορίσει ο πλαστικός χειρουργός.

   4D λιπογλυπτική

  Εκτός, όμως, από την αφαίρεση της περιττής επιδερμίδας, οι εντοπισμένες περιοχές εναπόθεσης λίπους, που αντιστέκονται στη δίαιτα και τη γυμναστική, είναι ένα ακόμα συνηθισμένο αισθητικό πρόβλημα. Ο αποτελεσματικότερος και μόνιμος τρόπος εξάλειψής τους είναι η λιποαναρρόφηση, με την οποία μειώνεται ο αριθμός των λιποκυττάρων από σημεία του σώματος όπως οι γλουτοί, οι γοφοί, οι μηροί, οι γάμπες, τα πλευρά, η μέση, το στομάχι –άρα υπάρχουν λιγότερα κύτταρα στα ενδιαφερόμενα μέρη για να εναποτεθεί το λίπος. Πλέον, με τη 4D λιπογλυπτική το λίπος που αναρροφάται αξιοποιείται για την πλήρη επαναδιαμόρφωση του σώματος –αφού εγχύεται, μετά από κατάλληλη επεξεργασία, σε άλλες ανατομικές περιοχές για σμίλευση- και το αναδεικνύει όχι μόνο σε στατική αλλά και σε δυναμική κατάσταση, μιμούμενη της κίνησης των αντίστοιχων μυϊκών ομάδων.

Search