σημαια

μπότοξ το καλοκαίρι

Μπότοξ: ανανεωμένοι και το καλοκαίρι!

extra_toc

Botox και τους ζεστούς μήνες χωρίς περιορισμούς

   Το μπότοξ αποτελεί μια από τις αγαπημένες μη επεμβατικές τεχνικές αντιγήρανσης γυναικών και ανδρών, που τους καλοκαιρινούς μήνες όχι μόνο δεν αντενδείκνυται αλλά αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο στην εικόνα μας.

   Εξάλλου οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού κάνουν πιο δύσκολη τη χρήση του μακιγιάζ που μπορεί ως ένα σημείο να μας καλύψει κάποιες ατέλειες…οπότε το botox γίνεται ο μεγαλύτερος «σύμμαχός» μας!

   Καταπολέμηση και πρόληψη των ρυτίδων στο πρόσωπο

   Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και οι πιο έντονες κινήσεις και εκφράσεις του προσώπου μας, όπως το συνοφρύωμα ή το μισοκλείσιμο των ματιών, δημιουργούν λεπτές γραμμές και ρυτίδες ή επιδεινώνουν τις ήδη υπάρχουσες. Στην κατάσταση αυτή συντείνει η διείσδυση των υπεριωδών ακτίνων στα βαθιά στρώματα του δέρματος, προκαλώντας βλάβες στο κολλαγόνο –την πρωτεΐνη που είναι απαραίτητη για την ελαστικότητα του δέρματος.

   Με το μπλοκάρισμα της ακετυλχολίνης, της ουσίας με την οποία δίνουν εντολή τα νεύρα για την κίνηση των μυών του προσώπου, το μπότοξ αποτρέπει την εδραίωση των ρυτίδων, απαλύνοντας ή και εξαλείφοντάς τες, ενώ εμποδίζει, παράλληλα, το σχηματισμό νέων. Λίγα 24ωρα μετά την εφαρμογή αρχίζει η δράση του botox και οι ρυτίδες του μετώπου, του μεσοφρύου και της πλαϊνής έξω περιοχής των ματιών («πόδι της χήνας») δίνουν τη θέση τους σε ένα πιο ξεκούραστο, ανανεωμένο, εκφραστικό, νεανικό πρόσωπο.

   Αναζωογόνηση του λαιμού – συνδυασμός με μεσοθεραπεία για εικόνα λίφτινγκ

   Η επιθυμία για αναζωογόνηση του λαιμού γίνεται πιο έντονη τους ζεστούς μήνες του χρόνου, που το συγκεκριμένο σημείο είναι διαρκώς εκτεθειμένο. Η έγχυση της βοτουλινικής τοξίνης σε συγκεκριμένα σημεία – «κλειδιά» του λαιμού μειώνει τις κάθετες και οριζόντιες ρυτίδες και συμβάλλει στην πρόληψη της εμφάνισης σημαδιών φθοράς.

   Για εντυπωσιακά αποτελέσματα η εφαρμογή του mesobotox από τον πλαστικό χειρουργό δίνει την δυνατότητα αξιοποίησης του μπότοξ και της μεσοθεραπείας ταυτόχρονα. Με την τεχνική αυτή βελτιώνεται η υφή και επιτυγχάνεται, παράλληλα, σύσφιξη του χαλαρωμένου δέρματος του περιγράμματος στο κάτω μισό του προσώπου και του λαιμού, δημιουργώντας εικόνα λίφτινγκ. Πλεονέκτημα, επίσης, του mesobotox είναι η μείωση της δράσης των σμηγματογόνων και ιδρωτοποιών αδένων του δέρματος, που δίνει λύση στην εφίδρωση προσώπου που εμφανίζουν κάποιες γυναίκες λόγω ορμονικών διαταραχών, άγχους κλπ.

   Αντιμετώπιση της υπεριδρωσίας

   Ένα ακόμα όφελος του μπότοξ που αναδεικνύεται το καλοκαίρι είναι η αντιμετώπιση της υπεριδρωσίας, δηλαδή της υπερβολικής παραγωγής ιδρώτα (κυρίως σε μασχάλες, παλάμες και πέλματα), που επιδεινώνεται τους θερμούς μήνες και δημιουργεί περιορισμούς στην προσωπική και την κοινωνική μας ζωή. Μέσω πολλαπλών μικροεγχύσεων, που δημιουργούν «πλέγμα» δράσης του μπότοξ, μπλοκάρονται προσωρινά τα χημικά σήματα που διεγείρουν τους ιδρωτοποιούς  αδένες και μειώνεται η υπερβολική εφίδρωση στις προβληματικές περιοχές. Το αποτέλεσμα γίνεται αισθητό λίγες μόνο μέρες μετά την εφαρμογή και διαρκεί αρκετούς μήνες χωρίς να επηρεάζει τη φυσιολογική εφίδρωση του οργανισμού.

   Η δράση της βοτουλινικής τοξίνης ενισχύει την ομορφιά και την υγεία μας όλο το χρόνο…όμως το καλοκαίρι απολαμβάνουμε περισσότερο από ποτέ τα οφέλη της…αρκεί να επιλέξουμε έμπειρο πλαστικό χειρουργό για εγγυημένα ασφαλή και άρτια εφαρμογή!

Search