σημαια

υαλουρονικό στα χείλη

Υαλουρονικό στα χείλη: tips για τέλεια εφαρμογή

extra_toc

   Αυξητική χειλιών με συμμετρία και φυσικότητα   

  Υαλουρονικό οξύ: η πιο δοκιμασμένη μη επεμβατική τεχνική για την αύξηση ή επαναδιαμόρφωση των χειλιών. Καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών αισθητικών αναγκών –αυξητική χειλιών, διόρθωση ασυμμετριών ή ακαθόριστου περιγράμματος, αποκατάσταση του χαμένου όγκου λόγω γήρανσης ή ακόμα και ατροφίας κάποιων σημείων από τραύμα- το υαλουρονικό αναδεικνύεται στο ενέσιμο filler που δεν έχει ηλικία.

   Ακολουθούν τα βήματα που εξασφαλίζουν την επιτυχημένη χρήση του υαλουρονικού για ενυδατωμένα, σαρκώδη, όμορφα χείλη.

   «Ναι» στη φυσικότητα, «όχι» στις υπερβολές

   Το σχήμα των χειλιών σας είναι μοναδικό: δεν υπάρχουν πρότυπα, καλούπια ή ένα συγκεκριμένο στυλ χειλιών που να ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες. Οι ρεαλιστικές προσδοκίες και η αίσθηση του μέτρου –και όχι η αναζήτηση τυποποιημένων χειλιών- είναι οι καλύτεροι οδηγοί για αρμονικό, φυσικό, ιδανικό αισθητικό αποτέλεσμα.

   Ασφάλεια και εξατομίκευση

   Για να αποφύγετε αφύσικα, ανομοιόμορφα χείλη ή ακόμα χειρότερα μια στιγματισμένη εικόνα που προδίδει μια «κακή» εφαρμογή (π.χ. χείλη της «πάπιας» – duck face), επιλέξτε πλαστικό χειρουργό, αφού είναι ο μόνος, ο οποίος κατέχει την ανατομία του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού του προσώπου για ασφαλές, άρτιο, φυσικό αποτέλεσμα. Ο έμπειρος πλαστικός χειρουργός αφενός θα κρατήσει μακριά τις επιπλοκές (π.χ. αιματώματα που προκύπτουν από άγνοια της πορείας κάποιων αγγείων), αφετέρου θα υιοθετήσει μια εξατομικευμένη προσέγγιση, καθορίζοντας το ιδανικό μέγεθος και σχήμα με βάση τις αναλογίες του δικού σας προσώπου για την ανάδειξη των μοναδικών σας χαρακτηριστικών.

   Εξειδικευμένο ενέσιμο υλικό και ανώδυνη εφαρμογή

   Δεδομένου ότι η περιοχή των χειλιών είναι εξαιρετικά λεπτή και ευαίσθητη χρησιμοποιείται εξειδικευμένο για τα χείλη, λεπτόρρευστο υαλουρονικό. Η έγχυσή του με ειδική ατραυματική κάνουλα εγγυάται προβλέψιμο –με ακρίβεια- αποτέλεσμα, αφού εξασφαλίζει τον καλύτερο έλεγχο στο βάθος της έγχυσης, την ομαλή, ομοιόμορφη κατανομή του υλικού και τη μείωση του οιδήματος.

  Η διαδικασία είναι ανώδυνη, αφού στην περιοχή των χειλιών εφαρμόζεται 20 λεπτά πριν αναισθητική κρέμα, που ελαχιστοποιεί ακόμα και την παραμικρή αίσθηση ενόχλησης. Κατά τη διάρκεια της έγχυσης γίνεται δοκιμή της εκφραστικότητας και της κινητικότητας των χειλιών, αφού στόχος είναι το φυσικό αποτέλεσμα που να είναι αισθητό όχι μόνο με την όραση αλλά και με την αφή.

   Άμεσο αποτέλεσμα με διάρκεια

  Μία συνεδρία είναι επαρκής για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος, το οποίο είναι άμεσο. Βέβαια για τη μονιμότητα και ανάδειξή του χρειάζεται η επανάληψη της εφαρμογής κάθε 10-12 μήνες περίπου.

   Μηδενικός χρόνος αποχής από την καθημερινότητα

   Η έγχυση υαλουρονικού στα χείλη μπορεί να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια όλες τις εποχές του χρόνου, επιτρέποντάς σας να επιστρέψετε άμεσα στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Συνιστάται να αποφύγετε τις έντονες εκφράσεις του προσώπου και την έντονη σωματική άσκηση τις πρώτες ώρες μετά την εφαρμογή. Ένα ήπιο οίδημα ή μικρές εκχυμώσεις στα σημεία της έγχυσης, που ίσως εμφανιστούν, υποχωρούν το επόμενο 24ωρο με τη χρήση πάγου και κρέμας με άρνικα.

   Αναστρέψιμο αποτέλεσμα…αν δεν είναι το επιθυμητό

   Το υαλουρονικό οξύ είναι το μόνο ενέσιμο υλικό της αισθητικής χειρουργικής που έχει αντίδοτο, την υαλουρονιδάση. Πρόκειται για ένζυμο που στην επαφή του με το υαλουρονικό αντιστρέφει τις επιδράσεις του, αφού το μετατρέπει από παχύρρευστη γέλη σε ρευστό υγρό που διαλύεται. Σε περίπτωση που το αισθητικό αποτέλεσμα δεν είναι το επιθυμητό ή γίνει λανθασμένη εφαρμογή μπορείτε –άμεσα ή σε μεταγενέστερο χρόνο- να επαναφέρετε τα χείλη σας στην προηγούμενη μορφή τους αναζητώντας τη βοήθεια ενός έμπειρου πλαστικού χειρουργού, αφού και η εφαρμογή της υαλουρονιδάσης απαιτεί γνώση και εξειδίκευση.

  Η φιλοσοφία «the less is more», ωστόσο, είναι η καλύτερη επιλογή, αφού είναι προτιμότερο να γίνει μια δεύτερη συνεδρία σε περίπτωση εναπομείνασας ατέλειας παρά η υπερβολή που θα χρειαστεί διόρθωση με αντίδοτα.

Search