σημαια

εφηβική γυναικομαστία αντιμετώπιση

Γυναικομαστία: η αντιμετώπισή της βελτιώνει την ποιότητα ζωής των εφήβων

extra_toc

  Αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας για την εφηβική γυναικομαστία

   Η υπερτροφία των ανδρικών μαστών μπορεί να γίνει πηγή αρνητικών συναισθημάτων για εφήβους και νέους άνδρες. Η επέμβαση για τη διόρθωσή της βελτιώνει σημαντικά την αυτοεκτίμηση και σχεδόν κάθε πτυχή της ποιότητας ζωής, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Ιουνίου του περιοδικού Plastic and Reconstructive Surgery.

   Η μειωτική ανδρική μαστών ωφελεί κάθε πτυχή της καθημερινότητας

  Οι ερευνητές από το Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης ανέλυσαν τα μετεγχειρητικά αποτελέσματα 145 ανδρών μεταξύ 12 και 21 ετών, που υποβλήθηκαν στην επέμβαση κατά της γυναικομαστίας. Όλοι είχαν επίμονη γυναικομαστία που δεν βελτιωνόταν με την απώλεια βάρους και την ιατρική θεραπεία. Οι περισσότεροι ήταν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι και είχαν πιο σοβαρή γυναικομαστία (τρίτου ή τέταρτου βαθμού). Η χειρουργική διόρθωση πραγματοποιήθηκε σε ένα σύνολο 270 μαστών, αφού κάποιοι ζήτησαν βελτίωση μόνο στον έναν.

   Πρώιμες επιπλοκές εμφανίστηκαν σε περίπου 10% των μαστών. Αυτές περιέλαβαν ένα 7,8% ποσοστό αιματωμάτων, τα οποία ήταν ασήμαντα και ένα 2,2% ελαφριών μολύνσεων, που αντιμετωπίστηκαν φαρμακευτικά. Καμία ιατρικά σοβαρή επιπλοκή δεν συνέβη. Μακροπρόθεσμες μελέτες μετεγχειρητικής παρακολούθησης ήταν διαθέσιμες για 129 υποβληθέντες στην επέμβαση κατά της γυναικομαστίας. Οι επιπλοκές περιελάμβαναν υπολειπόμενο ιστό στο 12,6% των μαστών και ανωμαλίες περιγράμματος στο 9,2%.

  Περίπου 33 μήνες μετά, 51 από τους υποβληθέντες στην επέμβαση συμπλήρωσαν μετεγχειρητικά ερωτηματολόγια που συγκρίθηκαν με τα αντίστοιχα προεγχειρητικά. Τα αποτελέσματα όσον αφορά την αυτοεκτίμηση  έδειξαν 3 βαθμούς υψηλότερα σε μία κλίμακα από το 10 έως το 40. Αναδείχτηκε, επίσης, σημαντική βελτίωση σε 7 τομείς της ζωής των υποβληθέντων, συμπεριλαμβανομένης της σωματικής, συναισθηματικής και κοινωνικής λειτουργικότητας, καθώς και της ψυχικής υγείας.

   Η βελτίωση στην αυτοεκτίμηση και την ποιότητα ζωής είναι ίδια για τους υποβληθέντες με ή χωρίς επιπλοκές μετά τη διόρθωση της γυναικομαστίας. Τα οφέλη, επίσης, εμφανίζονται ανεξάρτητα από τη σοβαρότητα της γυναικομαστίας, τη χειρουργική τεχνική ή την ύπαρξη υπερβαρίας ή παχυσαρκίας.

   Σύγχρονες τεχνικές, ιδανικά αισθητικά αποτελέσματα

  Χάρη στη σύγχρονη τεχνική 4D λιποαναρρόφησης Vibrasat Pro η επέμβαση κατά της γυναικομαστίας πραγματοποιείται με μεγαλύτερη ατραυματικότητα, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα από ποτέ. Πιο συγκεκριμένα, η λιποαναρρόφηση υποβοηθούμενη από δόνηση (Power Assisted Liposuction) με την τελευταίας γενιάς συσκευή των κορυφαίων τεχνολογικών δυνατοτήτων (μέχρι και 5000 στροφές ανά λεπτό) εξασφαλίζει τη μόνιμη αφαίρεση των λιποκυττάρων χωρίς να προκαλεί βλάβη στους περιβάλλοντες ιστούς, αιμοφόρα αγγεία και νεύρα. Παράλληλα, η PAL λιποαναρρόφηση μετατρέπει το λίπος από στέρεη σε υγρή κατάσταση, κάνοντας ευκολότερη την απομάκρυνσή του από το σώμα, ενώ προσφέρει σύσφιξη και γράμμωση στον ίδιο χειρουργικό χρόνο.

   Η αφαίρεση της περίσσειας του μαζικού αδένα πραγματοποιείται μέσω μιας μικροσκοπικής τομής στη θηλαία άλω αλλά ακόμα και σε σοβαρές περιπτώσεις γυναικομαστίας μεγάλου βαθμού, όπου απαιτείται και αφαίρεση δέρματος, εφαρμόζεται η τεχνική «πουγκιού» - purse string, με την οποία οι τομές περιορίζονται γύρω από τη θηλαία άλω για αδιόρατες ουλές.

  Ο συνδυασμός της επέμβασης κατά της γυναικομαστίας με 4D λιπογλυπτική προσφέρει τα πιο θεαματικά αισθητικά αποτελέσματα στην επαναδιαμόρφωση του ανδρικού σώματος τόσο σε στατική (σωματικής ηρεμίας) όσο και σε  δυναμική (μιμούμενη της κίνησης των αντίστοιχων μυϊκών ομάδων) κατάσταση. Το λίπος που αφαιρείται χρησιμοποιείται –μετά από κατάλληλη επεξεργασία (τεχνική micro fat grafting)- για περαιτέρω διόρθωση ατελειών, σμίλευση της περιοχής του θώρακα αλλά και ανάδειξη του συστήματος των ορθών κοιλιακών (δημιουργία six pack).

Search