σημαια

υγρή ρινοπλαστική

Υγρή ρινοπλαστική και τα "μυστικά" της

extra_toc

   Tips για την επιτυχημένη χρήση του υαλουρονικού στη μύτη    

  Υγρή ρινοπλαστική – liquid rhinoplasty: η αλλαγή της εικόνας της μύτης με υαλουρονικό οξύ αποτελεί –ως γρήγορη, αναίμακτη και με προσιτό κόστος- μια δελεαστική επιλογή για γυναίκες και άνδρες, που την αναδεικνύουν σε μια από τις δημοφιλέστερες μη χειρουργικές τεχνικές.

   Πώς μια διαδικασία διάρκειας ελάχιστου χρόνου θα συμβάλλει θετικά στην ομορφιά του προσώπου μας χωρίς απρόοπτα; Ακολουθούν τα «μυστικά» της επιτυχίας της υγρής ρινοπλαστικής.

   Σωστή αξιολόγηση της ένδειξης για τη χρήση υαλουρονικού

  Μεγάλο μέρος της επιτυχίας της υγρής ρινοπλαστικής έχει να κάνει με την κατανόηση, εκ μέρους των ενδιαφερόμενων, των δυνατοτήτων της συγκεκριμένης τεχνικής, η οποία βελτιώνει την εμφάνιση της μύτης μόνο «προσθέτοντας» σε αυτήν. Οι βασικότερες αισθητικές αλλαγές που μπορούν να επιτευχθούν είναι η διόρθωση της ήπιας σκολίωσης στη ράχη, του μικρού ήβου (καμπούρας), του «πεσμένου» ακρορρινίου, η βελτίωση ασυμμετριών ή της ρινοχειλικής γωνίας, το «γέμισμα» ελλειμμάτων (π.χ. μετά από ατύχημα, αφαίρεση δερματικών βλαβών).

   Εκτός από το «καμουφλάζ» αυτών των μικρών δυσμορφιών, η υγρή ρινοπλαστική αποτελεί μια χρήσιμη εναλλακτική μέθοδο για διόρθωση μικρών ατελειών που προέκυψαν από προηγούμενη ρινοπλαστική. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν μπορεί να προσφέρει μείωση του όγκου ή λέπτυνση της μύτης ούτε να αποκαταστήσει τη λειτουργικότητα (βελτιώνοντας την αναπνοή) της μύτης. Για την επίλυση αυτών των προβλημάτων είναι απαραίτητη η χειρουργική ρινοπλαστική.

   Επιλογή πλαστικού χειρουργού για την πραγματοποίηση της εφαρμογής

   Κάποιοι θεωρούν δεδομένο ότι η μη επεμβατική ρινοπλαστική είναι ασφαλής, όμως οτιδήποτε εγχύεται στο πρόσωπο μπορεί να προκαλέσει βλάβη αν γίνει λανθασμένα. Η μύτη αποτελεί ένα ευαίσθητο ανατομικό όργανο και η αρχιτεκτονική και η αιμάτωσή της πρέπει να διατηρηθούν κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε παρέμβασης, χειρουργικής ή μη χειρουργικής, επομένως είναι κρίσιμο ο γιατρός, που θα πραγματοποιήσει την υγρή ρινοπλαστική, να είναι ειδικός στην ανατομία των οστών, των χόνδρων και των αιμοφόρων αγγείων της μύτης. Ο έμπειρος πλαστικός χειρουργός θα χρησιμοποιήσει το υαλουρονικό στη μύτη με απόλυτη ασφάλεια, ακρίβεια και αποτελεσματικότητα, αφού κατέχει σε βάθος όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες που απαιτούνται για την εφαρμογή, εξασφαλίζοντάς σας ένα φυσικό, εξατομικευμένο και προβλέψιμο αισθητικό αποτέλεσμα χωρίς τον κίνδυνο επιπλοκών.

   Χρήση υψηλής ποιότητας ενέσιμου υλικού

   Η ποιότητα του ενέσιμου υλικού έχει σημασία όχι μόνο για την αρτιότητα και τη φυσικότητα του αποτελέσματος αλλά και για τη διάρκειά του. Γι’αυτό ζητήστε από τον πλαστικό χειρουργό, που θα επιλέξετε, να σας ενημερώσει αν το υαλουρονικό που θα χρησιμοποιηθεί στην περίπτωσή σας είναι ειδικό για τη συγκεκριμένη περιοχή του προσώπου, αν φέρει πιστοποίηση διεθνούς οργανισμού, αν είναι διεθνούς αναγνωρισμένης μάρκας και δοκιμασμένο στο πέρασμα του χρόνου. Δικαιούστε, μάλιστα, να ζητήσετε να σας δοθεί ο κωδικός του προϊόντος.

   Γνώμονας το μέτρο και όχι η υπερβολή

  Η τελειομανία και η υπερβολική προσήλωση στη λεπτομέρεια μπορεί, κάποιες φορές, να υπονομεύσει την προσπάθειά μας για ένα τελειότερο πρόσωπο. Παρόμοια με την αυξητική χειλιών η φιλοσοφία «the less is more» είναι η ιδανική επιλογή και για την υγρή ρινοπλαστική, αφού είναι προτιμότερο να προστεθεί υλικό σε μία δεύτερη συνεδρία σε περίπτωση εναπομείνασας ατέλειας –προσεγγίζοντας σταδιακά το επιθυμητό αποτέλεσμα- παρά η υπερδιόρθωση ή η υπερβολή που θα χρειαστεί διόρθωση με αντίδοτο.

   Άμεσο αποτέλεσμα μακράς διάρκειας

   Το αποτέλεσμα είναι ορατό αμέσως μετά την εφαρμογή και η διάρκειά του μπορεί να φτάσει ακόμα και το ένα έτος. Στον αυξημένο χρόνο παραμονής του υαλουρονικού συμβάλλει η μειωμένη κινητικότητα των ιστών στην περιοχή της μύτης. Αυτό εξαρτάται, βέβαια, και από άλλους παράγοντες, όπως το είδος του υλικού, η ποιότητα του δέρματος στην περιοχή της έγχυσης και ο ρυθμός που μεταβολίζει κάθε οργανισμός το υλικό. Για τη διατήρηση του αποτελέσματος συνήθως χρειάζεται η επανάληψη της διαδικασίας κάθε 10-12 μήνες περίπου, οπότε αρκεί η συμπλήρωση του υλικού που έχει απορροφηθεί. Έχει παρατηρηθεί, μάλιστα, ότι μετά από λίγες επαναλήψεις δημιουργείται ινώδης ιστός στην περιοχή που «εδραιώνει» το αποτέλεσμα.

   Τήρηση των οδηγιών αμέσως μετά την εφαρμογή

   Παρόλο που η επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες είναι άμεση, συνιστάται –για το ιδανικό αισθητικό αποτέλεσμα- το πρώτο 24ωρο μετά την εφαρμογή να αποφύγετε:

  • Τη χρήση make-up
  • Την έντονη σωματική δραστηριότητα
  • Την υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και σε θερμά ερεθίσματα (π.χ. καυτό μπάνιο, σάουνα)
  • Τη χρήση αντιπηκτικών φαρμάκων, όπως η ασπιρίνη
  • Το μασάζ  ή την πίεση στην περιοχή της μύτης

   Υγρή ρινοπλαστική και χειρουργική ρινοπλαστική: η σύγκριση των δύο είναι, έτσι κι αλλιώς, άδικη. Ας αφήσουμε τον πλαστικό χειρουργό μας να προσδιορίσει την ιδανική για εμάς λύση μέσα από μια διαδικασία όχι ανταγωνισμού αλλά συνέργειας των δύο μεθόδων!

Search