σημαια

ρινοπλαστική και βλεφαροπλαστική

Ρινοπλαστική και βλεφαροπλαστική: διαφορετικοί «προσωπικοί» στόχοι…πολλά κοινά στοιχεία!

extra_toc

   Τι συνδέει ρινοπλαστική και βλεφαροπλαστική;   

  Ρινοπλαστική και βλεφαροπλαστική: δύο δημοφιλείς επεμβάσεις πλαστικής προσώπου, που βρίσκονται υψηλά στις προτιμήσεις γυναικών και ανδρών. Παρόλο που ο στόχος τους είναι διαφορετικός, αφού η ρινοπλαστική πραγματοποιείται για την αλλαγή ενός χαρακτηριστικού με στόχο την ομορφοποίηση (beautification) του προσώπου, ενώ η βλεφαροπλαστική για την αναζωογόνηση (rejuvenation) του προσώπου και τη δημιουργία νεανικότερης εικόνας, οι δύο επεμβάσεις μοιράζονται περισσότερα κοινά χαρακτηριστικά απ’ό,τι νομίζουμε. Ποια είναι αυτά;

   1. Και οι δύο επιτυγχάνουν εντυπωσιακές αλλαγές στο πρόσωπο

   Η ρινοπλαστική προσφέρει ένα νέο ελκυστικό σχήμα μύτης με ελεύθερη αναπνοή και η βλεφαροπλαστική απομακρύνει την περίσσεια δέρματος και λίπους από τα άνω και κάτω βλέφαρα: και οι δύο επεμβάσεις βελτιώνουν εντυπωσιακά τη συνολική εικόνα του προσώπου, αναδεικνύοντας και άλλα χαρακτηριστικά του. Γι’αυτό και συνοδεύονται από υψηλά επίπεδα μετεγχειρητικής ικανοποίησης.

   2. Ανώδυνες επεμβάσεις με γρήγορη ανάρρωση

   Η φιλοσοφία της αφαίρεσης της ελάχιστα απαραίτητης ποσότητας ιστών και οι σύγχρονες τεχνικές της πλαστικής χειρουργικής έχουν καταστήσει τις δύο επεμβάσεις πολύ πιο ανώδυνες σε σχέση με το παρελθόν, αφού ελαχιστοποιούν τον πόνο και επιτρέπουν τη σύντομη επάνοδο στις καθημερινές δραστηριότητες.

   Η ανοιχτή μέθοδος ρινοπλαστικής σε συνδυασμό με την τεχνική nasal memory surgery εξασφαλίζει τη χειρουργική ακρίβεια χιλιοστού και μειώνει το χρόνο της επέμβασης, με όφελος ομαλή μετεγχειρητική πορεία με γρήγορη ανάρρωση. Αντίστοιχα, όσον αφορά τη βλεφαροπλαστική, η αξιοποίηση της ίδιας τομής της άνω βλεφαροπλαστικής για την παράλληλη ανόρθωση φρυδιών, η σύνθετη βλεφαροπλαστική των πέντε σημείων (composite blepharoplasty), η χρήση υαλουρονικού οξέος ή βλαστοκυττάρων από τον έμπειρο πλαστικό χειρουργό προσφέρουν όχι μόνο ασφαλή και ανώδυνη επέμβαση αλλά και ένα απόλυτα πετυχημένο, εξατομικευμένο αποτέλεσμα.

   3. Άμεσο αποτέλεσμα με περιθώρια βελτιστοποίησης

  Το αισθητικό αποτέλεσμα τόσο στη ρινοπλαστική όσο και στη βλεφαροπλαστική είναι ορατό –σε μεγάλο ποσοστό- αμέσως μετά το τέλος των επεμβάσεων. Όσο προχωρά η διαδικασία της επούλωσης και στις δύο επεμβάσεις το αποτέλεσμα βελτιώνεται διαρκώς, έχοντας μεγάλα περιθώρια βελτιστοποίησης και ανάδειξης.

   4. Προάγουν την υγεία αφού βελτιώνουν αναπνοή και όραση

  Με τη διόρθωση της σκολίωσης του ρινικού διαφράγματος και των υπερτροφικών κογχών, καθώς και άλλων ανατομικών προβλημάτων, η ρινοπλαστική βελτιώνει τη λειτουργικότητα της μύτης, απαλλάσσει τους υποβληθέντες από πονοκεφάλους, ροχαλητό και το σύνδρομο της υπνικής άπνοιας, αυξάνει την αντοχή στη σωματική άσκηση. Από την άλλη, με την αφαίρεση της περιττής επιδερμίδας από το άνω βλέφαρο βελτιώνεται η περιφερική όραση, ενώ με την ενίσχυση του κάτω βλεφάρου θεραπεύεται η δακρύρροια.

   5. Αναζητώνται παγκόσμια για την εξάλειψη φυλετικών χαρακτηριστικών

  Η βλεφαροπλαστική αναδεικνύεται ιδιαίτερα δημοφιλής για άτομα με ασιατική καταγωγή που επιθυμούν να δημιουργήσουν πτύχωση στα άνω βλέφαρα, αποκτώντας μια πιο δυτική εμφάνιση. Αλλά και η ρινοπλαστική αναζητείται συχνά από άτομα αφρικανικής, ισπανικής, ασιατικής ή άλλης εθνικής καταγωγής, άλλες φορές με επιθυμία να βελτιώσουν την εμφάνιση της μύτης τους διατηρώντας ταυτόχρονα την εθνική τους ταυτότητα, άλλες φορές με την προσδοκία να αποκτήσουν μια πιο δυτική μύτη –απαραίτητη προϋπόθεση για την εκδυτικιστική ρινοπλαστική είναι το αποτέλεσμα να μην δείχνει υπερβολικό ή αφύσικο.

  Εσείς για ποια από τις δύο αισθητικές επεμβάσεις ενδιαφέρεστε; Η λεπτομερής προεγχειρητική αξιολόγηση από τον πλαστικό χειρουργό μέσα από ένα πολύπλευρο consultation θα σας οδηγήσει στις ιδανικές λύσεις όχι μόνο για ομορφιά και ανανέωση αλλά –κυρίως- για καλύτερη ποιότητα ζωής!

Search