σημαια

πλαστική χειρουργική νέο ξεκίνημα

Πώς η πλαστική χειρουργική μπορεί να προσφέρει ένα νέο ξεκίνημα

extra_toc

    Νέα χρονιά, νέα ζωή  

   Η έναρξη της νέας χρονιάς αποτελεί μια νέα αφετηρία γεμάτη στόχους και προσδοκίες, με τη βελτιωμένη εικόνα σώματος να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για πολλούς από εμάς. Πώς μπορεί η πλαστική χειρουργική, με τις εξελιγμένες μεθόδους και τεχνικές της, να μας βοηθήσει όχι μόνο να παρουσιάσουμε καλύτερα τον εαυτό μας αλλά να αλλάξουμε και ουσιαστικά τη ζωή μας, κάνοντας ένα νέο ξεκίνημα;

   Σβήνει τα σημάδια του χρόνου 

  Ο χρόνος χαλάρωσης του προσώπου και του λαιμού διαφέρει από άτομο σε άτομο, είναι, όμως, μια διαδικασία αναπόφευκτη για όλους. Η αντιστροφή των σημαδιών της γήρανσης είναι, ωστόσο, εφικτή με επεμβάσεις αναζωογόνησης (rejuvenation) όπως το κροταφικό lift, η βλεφαροπλαστική, το lip lift, ενώ το λίφτινγκ έχει τη δύναμη, για όσους το τολμούν, να επαναφέρει πλήρως τη νεανική «αρχιτεκτονική» του προσώπου, στοχεύοντας σε όλες τις αιτίες της γήρανσης ταυτόχρονα. Χάρη στην προηγμένη τεχνική multi-vectored facelift τα αισθητικά αποτελέσματα είναι πιο εντυπωσιακά από ποτέ, αφού αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά ακόμα και οι περιπτώσεις σημαντικής πτώσης σε πρόσωπο και λαιμό, ενώ επιτυγχάνεται μεγαλύτερη σύσφιξη και φυσικότερη εμφάνιση σε σχέση με άλλες διαθέσιμες τεχνικές.

   Αλλάζει για πάντα ένα χαρακτηριστικό που δεν μας αρέσει

   Η τροποποίηση ενός χαρακτηριστικού που δημιουργεί περιορισμούς στην καθημερινότητα και προκαλεί αρνητικά συναισθήματα μπορεί να είναι για κάποιους όνειρο πολλών ετών ή για άλλους απόφαση που ωρίμασε ήδη από τη νεανική ηλικία. Η ρινοπλαστική για την αναδιαμόρφωση της μύτης και η ωτοπλαστική για τη διόρθωση των «πεταχτών» αυτιών αναδεικνύονται στις επεμβάσεις ομορφοποίησης (beautification) με τα υψηλότερα επίπεδα μετεγχειρητικής ικανοποίησης, αφού πραγματοποιούνται μία φορά και οι υποβληθέντες απολαμβάνουν τα οφέλη τους εφ’όρου ζωής.    

   Βελτιώνει την εικόνα του σώματος μετά από απώλεια πολλών κιλών

   Η χαλαρωμένη, περιττή επιδερμίδα αποτελεί μια νέα πηγή έντασης και ανησυχίας για όσους πέτυχαν το στόχο της απώλειας κιλών είτε με δίαιτα είτε με βαριατρική επέμβαση. Η κοιλιοπλαστική, η ανόρθωση μηρών και γλουτών, η βραχιονοπλαστική, η ανόρθωση ή και η ταυτόχρονη αυξητική στήθους, η υψηλής ευκρίνειας 4D λιποαναρρόφηση Vibrasat Pro είναι οι επεμβάσεις που αξιοποιούνται για την αναδιαμόρφωση του περιγράμματος του σώματος μετά από μαζική απώλεια βάρους. Ανάλογα με το εξατομικευμένο χειρουργικό πλάνο μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε ξεχωριστά είτε σε συνδυασμό -στο πλαίσιο ενός lower body lift ή upper body lift– προσφέροντας όχι μόνο ολική μεταμόρφωση σώματος αλλά και σημαντικά οφέλη στην υγεία (αντιμετώπιση μεταβολικού συνδρόμου, ανακούφιση από πόνους στην πλάτη κ.ά).

   Το επιπρόσθετο όφελος της κοιλιοπλαστικής είναι η βελτίωση της σεξουαλικής ζωής λόγω της βελτίωσης της ανατομίας των γεννητικών οργάνων που προσφέρει η ανόρθωση του δέρματος του εφήβαιου στις γυναίκες και της εξάλειψης της εναπόθεσης λίπους πάνω από τα γεννητικά όργανα στους άνδρες.

   Αποκαθιστά εκ γενετής προβλήματα

  Η αποκατάσταση συγγενών δυσμορφιών είναι μια ακόμα σημαντική πτυχή και ένα μεγάλο κεφάλαιο της προσφοράς της πλαστικής χειρουργικής. Έχοντας εξαλείψει τα «στίγματα» από προβλήματα του προσώπου, όπως λαγόχειλο, αγενεσία αυτιού, παρεκτόπιση ρινικού διαφράγματος και του σώματος, όπως αμαστία, υποπλασία, μη κανονικό σχήμα μαστού, π.χ. σωληνωειδές, εισολκή μαστών, επιτρέπει στους υποβληθέντες να ενισχύσουν την κοινωνικότητά τους και να εξελίξουν τη ζωή τους. Ιδιαίτερα στις νέες ηλικίες, η διόρθωση των μαστών ενισχύει σημαντικά την αυτοπεποίθηση και δρα καταλυτικά στην εξέλιξη της γυναίκας.

   Αποκαθιστά επίκτητα προβλήματα

   Οι αλλαγές στην εικόνα του σώματος και τις συνθήκες ζωής που προκαλούνται από θέματα υγείας είναι, συνήθως, αιφνίδιες και δύσκολα διαχειρίσιμες. Ο ρόλος της επανορθωτικής πλαστικής χειρουργικής σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καθοριστικός, αφού αποκαθιστά λειτουργικά και αισθητικά τα προβλήματα που προέκυψαν από ατύχημα, τραυματισμό, αφαίρεση όγκου. Χαρακτηριστική περίπτωση αποτελεί η αποκατάσταση μαστού μετά από μαστεκτομή, που χαρίζει ξανά στη γυναίκα την αρτιότητα του σώματός της και της προσφέρει σημαντικά ψυχολογικά πλεονεκτήματα, επηρεάζοντας θετικά ακόμα και την πορεία της νόσου.

   Όποιο αισθητικό στόχο και αν αποφασίσουμε να υλοποιήσουμε τη νέα χρονιά, είναι σημαντικό να είναι προσωπική μας επιλογή για να απολαύσουμε τα μέγιστα οφέλη από την πλαστική χειρουργική!

Search