σημαια

μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια αντιμετώπιση

Μαύροι κύκλοι: πώς θα τους αντιμετωπίσουμε

extra_toc

   Εξαλείφοντας τους μαύρους κύκλους  

   Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια (περιοφθαλμική υπερμελάγχρωση) ταλαιπωρούν άνδρες και γυναίκες, μεγαλύτερης αλλά και νεότερης ηλικίας, προσδίδοντας στο πρόσωπο μια κουρασμένη όψη. Κατανοώντας τους λόγους που δημιουργούν τους μαύρους κύκλους θα μπορέσουμε να τους αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά.

   Ποιες είναι, όμως, οι 3 πιο συχνές αιτίες που προκαλούν την εμφάνιση των μαύρων κύκλων και ποιες είναι οι ιδανικότερες επιλογές διόρθωσης του αισθητικού αυτού προβλήματος;

    Αιτία 1: Χρωματισμός. Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει χρωματισμό της επιδερμίδας των κάτω βλεφάρων, που εμφανίζεται ως καφέ κηλίδες ή ως ομοιόμορφος χρωματισμός.

   Λύση: Η δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους απομακρύνει τα «νεκρά» κύτταρα, μειώνοντας τον επιφανειακό χρωματισμό της επιδερμίδας και αποκαθιστώντας τον τόνο της. Παράλληλα, ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, βελτιώνοντας την ποιότητα της επιδερμίδας.

   Αιτία 2: Ατροφία λίπους. Ο μειωμένος λιπώδης ιστός της περιοχής των βλεφάρων –είτε λόγω κληρονομικότητας είτε λόγω γήρανσης- κάνει τις υποκείμενες οστικές δομές να προεξέχουν και τα μάτια να μοιάζουν «βαθουλωμένα».

   Λύση: Η χρήση fillers και πιο συγκεκριμένα η εφαρμογή ειδικού υαλουρονικού οξέος καινούριας τεχνολογίας με ειδική κάνουλα, που δεν δημιουργεί οίδημα ή μελανιά στην περιοχή, είναι ο πιο γρήγορος μη επεμβατικός τρόπος για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων που προσφέρει ομοιόμορφο και φυσικό αποτέλεσμα.

   Σε πιο έντονα προβλήματα συνιστάται η έγχυση –μετά από ειδική επεξεργασία σε άρτια οργανωμένο ιατρείο- του δικού μας (αυτόλογου) λίπους με τη χρήση βλαστοκυττάρων που δίνει όχι μόνο φυσικό αλλά και μακράς διάρκειας αισθητικό αποτέλεσμα.

   Εναλλακτικά το bio nutri lift -η πιο εξελιγμένη μορφή μεσοθεραπείας που συνίσταται στο συνδυασμό υαλουρονικού οξέος και του NCTF (του πολυδύναμου σκευάσματος με 55 αναζωογονητικά στοιχεία)- όχι μόνο συμβάλλει σημαντικά, χάρη στη βιοανανέωση του δέρματος που επιτυγχάνει, στην καταπολέμηση των μαύρων κύκλων αλλά προσφέρει και μια μοναδική διαδικασία ολιστικής αναζωογόνησης του προσώπου.

   Αιτία 3: Γήρανση των βλεφάρων. Με την πάροδο του χρόνου ο κυκλοτερής μυς του βλεφάρου ατονεί και «κατεβαίνει», «παρασύροντας» μαζί του το δέρμα των βλεφάρων, δημιουργώντας μαύρους κύκλους.

   Λύση:  Η κάτω βλεφαροπλαστική είναι η ενδεδειγμένη προσέγγιση στην περίπτωση που οι μαύροι κύκλοι συνυπάρχουν με έντονες «σακούλες» ή πολύ χαλαρό δέρμα στα βλέφαρα. Η σύνθετη βλεφαροπλαστική των πέντε σημείων (composite blepharoplasty) αποτελεί την πιο πλήρη και εξελιγμένη τεχνική βλεφαροπλαστικής, που αναπλάθει αρμονικά και με φυσικό τρόπο την περιοχή των κάτω βλεφάρων και της παρειάς και πιο συγκεκριμένα συνίσταται στην:

  • Ανόρθωση των ζυγωματικών
  • Ανακατανομή –και όχι αφαίρεση- του λίπους
  • Ανάρτηση του χαλαρωμένου σφιγκτήρα μυός στην κροταφική περιτονία (εξαφανίζει την αύλακα που χωρίζει το κάτω βλέφαρο από το μάγουλο)
  • Κανθοπηξία (στήριξη της έξω γωνίας) για διατήρηση του «αμυγδαλωτού» σχήματος και
  • Ελάχιστη αφαίρεση δέρματος

   Ο πλαστικός χειρουργός με εμπειρία στην αναζωογόνηση προσώπου θα προσδιορίσει με ακρίβεια την τεχνική που θα απομακρύνει τους μαύρους κύκλους, προσδίδοντας νεότητα στο πρόσωπό μας.

   Πώς μπορούμε, όμως, να συμμετέχουμε κι εμείς στο καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα και τη διατήρησή του; Η υιοθέτηση συνηθειών που έχουν σχέση με τον τρόπο ζωής, όπως η καθημερινή χρήση αντηλιακής προστασίας, η ενυδάτωση, η διατροφή πλούσια σε βιταμίνη C και αμινοξέα που βοηθούν την παραγωγή κολλαγόνου, η αποφυγή του αλατιού συμβάλλουν στην καταπολέμηση αλλά και στην πρόληψη των μαύρων κύκλων.

 

Search