σημαια

menopause makeover: εμμηνόπαυση και αισθητική πλαστική χειρουργική

Menopause makeover: εμμηνόπαυση και αισθητική πλαστική χειρουργική

extra_toc

   Δημοφιλής συνδυασμός επεμβάσεων μετά την εμμηνόπαυση

   Menopause makeover: η τελευταία τάση της αισθητικής πλαστικής χειρουργικής που αναδεικνύει τη σημαντική σχέση της γυναίκας με το σώμα της. Η εμμηνόπαυση αποτελεί μια φυσιολογική βιολογική διαδικασία στον κύκλο ζωής της γυναίκας, που χαρακτηρίζεται από τη σταδιακή μείωση των αναπαραγωγικών ορμονών, επηρεάζοντας και την εικόνα του σώματος. Έτσι πολλές γυναίκες αναζητούν λύσεις για να διορθώσουν τα ορατά σημάδια στην εμφάνισή τους που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση.

   Αντίστοιχα με το mommy makeover –που εστιάζει στην αντιμετώπιση των αλλαγών στο γυναικείο σώμα μετά την εγκυμοσύνη και τον τοκετό- το menopause makeover συμβάλλει στην επαναφορά της εικόνας του σώματος που είχε η γυναίκα πριν την εμμηνόπαυση. Η τάση αυτή δεν έχει να κάνει με μια συγκεκριμένη επέμβαση, αφού ο όρος αναφέρεται σε έναν συνδυασμό επεμβάσεων και μη επεμβατικών τεχνικών για την αναζωογόνηση του προσώπου και την αναδιαμόρφωση του σώματος.

 Συχνές αισθητικές επεμβάσεις που αποτελούν το menopause makeover

    Botox, mesobotox και ενέσιμα fillers

  Οι συγκεκριμένες μη χειρουργικές επιλογές αξιοποιούνται για να αντιμετωπίσουν λεπτές γραμμές, ρυτίδες –όπως αυτές στο μεσόφρυο, το «πόδι της χήνας», τις ρινοπαρειακές αύλακες- αλλά και την απώλεια, με την πάροδο του χρόνου, του όγκου στο πρόσωπο. Η εφαρμογή τους από έμπειρο πλαστικό χειρουργό προσφέρει ανανεωμένο, πιο «ξεκούραστο» και νεανικό πρόσωπο, με φυσικότητα και μηδενική αποχή από τις καθημερινές δραστηριότητες.

   Facelift και neck lift

   Η μείωση της παραγωγής κολλαγόνου μπορεί να οδηγήσει σε χαλαρωμένη επιδερμίδα με απώλεια της ελαστικότητας, εδραίωση ρυτίδων στο πρόσωπο, διπλοσάγονο. Σε αυτές τις περιπτώσεις το facelift και το neck lift είναι οι μόνες επεμβάσεις που επαναφέρουν με ανατομικό τρόπο την πτώση των μαλακών μορίων στη φυσική τους θέση και την «αρχιτεκτονική» του προσώπου σε πιο νεανική εικόνα με αποτελέσματα αξιόπιστα, ασφαλή και μακροχρόνια.

   Lip lift

  Μειώνοντας την απόσταση μεταξύ της μύτης και του άνω χείλους, η ανόρθωση χειλιών όχι μόνο προσφέρει πιο «γεμάτα», νεανικά χείλη αλλά συμβάλλει στη νεανικότερη εικόνα όλου του προσώπου. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω μιας αδιόρατης τομής στη βάση της μύτης στο πλαίσιο μιας γρήγορης, ανώδυνης, ελάχιστα επεμβατικής διαδικασίας, που πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία στο ιατρείο. Παράλληλα με την ενίσχυση του όγκου των χειλιών ανορθώνονται οι πτωτικές γωνίες του στόματος, διορθώνοντας τη «λυπημένη» έκφραση και εξαλείφονται οι ρυτίδες γύρω από το στόμα με αποτέλεσμα πλήρη περιστοματική αναζωογόνηση.

   Ανόρθωση στήθους

  Οι αλλαγές στον ιστό του στήθους και την ελαστικότητα της επιδερμίδας είναι συχνές κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Η ανόρθωση στήθους επαναφέρει τους μαστούς στην αρχική τους θέση, βελτιώνοντας τη σφριγηλότητα και το συνολικό σχήμα τους, αφού διορθώνει το πλάτος, το ύψος, την προβολή τους, καθώς και τη θέση των θηλών. Ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος, η ανόρθωση μπορεί να συνδυαστεί με αυξητική ή μειωτική στήθους.

   Λιποκοιλιοπλαστική

   Η εμμηνόπαυση δεν οδηγεί μόνο στη συσσώρευση επίμονου λίπους αλλά ανακατανέμει και την εναπόθεση του λίπους στο σώμα, αφού αυτό συνήθως μετατοπίζεται από τους γοφούς και τους μηρούς στην κοιλιακή περιοχή. Ο συνδυασμός κοιλιοπλαστικής και λιποαναρρόφησης –τεχνική γνωστή και ως λιποκοιλιοπλαστική 360˚- εκτός από την αφαίρεση της περίσσειας δέρματος και λίπους από την κοιλιά εξαλείφει το περιττό λίπος από τα πλάγια του κορμού, ενώ διαμορφώνει ιδανικά τη μέση και την οπίσθια επιφάνεια του σώματος. Χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία λιποαναρρόφησης Vibrasat Pro η απομάκρυνση του ανεπιθύμητου λίπους γίνεται με μεγαλύτερη ακρίβεια και πραγματοποιείται ταυτόχρονη σύσφιξη για πιο ομαλή, γραμμωμένη σιλουέτα.

   Αιδοιοπλαστική

  Η επέμβαση αντιμετωπίζει τη χαλάρωση των ιστών του κόλπου και βελτιώνει την εικόνα και τη λειτουργικότητα της γεννητικής περιοχής, προσφέροντας ξανά αυτοπεποίθηση, άνεση στην καθημερινότητα και βελτίωση της ερωτικής ζωής. Η χρήση ειδικού υαλουρονικού οξέος, αυτόλογου λίπους, μίνι λιποαναρρόφησης ή αφαίρεση της περίσσειας δέρματος είναι οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την επιτυχημένη αναζωογόνηση της περιοχής των γεννητικών οργάνων.

   Τα οφέλη του menopause makeover

    Εξατομικευμένη προσέγγιση

  Το menopause makeover είναι εξαιρετικά εξατομικευμένο, επιτρέποντας στη γυναίκα να δημιουργήσει με τον πλαστικό χειρουργό της το δικό της συνδυασμό επεμβάσεων και μη επεμβατικών τεχνικών, που θα αντιμετωπίσει τις μοναδικές αισθητικές της ανάγκες και πολλαπλά προβλήματα ταυτόχρονα.

   Συνολική αναζωογόνηση της εμφάνισης

   Με τη διόρθωση διαφορετικών σημείων του σώματος στον ίδιο χειρουργικό χρόνο επιτυγχάνεται καλύτερη αρμονία μεταξύ των ανατομικών στοιχείων του προσώπου και των μερών του σώματος και μια συνολικά νεανικότερη εικόνα.

   Μακροχρόνια περίοδος νεότητας

   Η μονιμότητα του αποτελέσματος των επεμβάσεων που αποτελούν το menopause makeover «αποζημιώνει» πλήρως τη γυναίκα. Παρόλο που ο χρόνος θα συνεχίσει να επηρεάζει το πρόσωπο και το σώμα της, η αισθητική πλαστική χειρουργική επιβραδύνει αυτή τη διαδικασία και τη βοηθά να βρίσκεται συνέχεια «στην κορυφή του οροπεδίου».

   Ενεργητικότητα και βελτιωμένη αυτοπεποίθηση

   Η βελτιωμένη εικόνα του σώματος ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την αυτό-εκτίμηση της γυναίκας. Μετά την περίοδο ανάρρωσης γεμίζει με ενέργεια και αισιοδοξία, προβάλλει πλέον με καλύτερο τρόπο τον εαυτό της, μεταφέρει στους άλλους τα επιθυμητά μηνύματα και τη συναισθηματική της κατάσταση –γεγονότα που έχουν σημαντική επίδραση στη διάθεση και τις σχέσεις της.

   Βελτιωμένη ποιότητα ζωής

   Η ενίσχυση της φυσικής και συναισθηματικής κατάστασης της γυναίκας, η επίλυση λειτουργικών προβλημάτων και η απλοποίηση της καθημερινότητας, η βελτίωση της κοινωνικότητας, που επιτυγχάνονται με το menopause makeover, συμβάλλουν σε μια πιο υγιή, δραστήρια, ποιοτικότερη ζωή.

   Η εμμηνόπαυση δεν θεωρείται τέλος αλλά ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της γυναίκας και η σύγχρονη αισθητική πλαστική χειρουργική είναι δίπλα της για να παραμείνει όμορφη και λαμπερή, πάντα με φυσικότητα και χωρίς υπερβολές!

Search