σημαια

ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

extra_toc

 

ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ:

               

 

Προς την/τον υποψήφια/ιο προς αισθητική επέμβαση:έχετε το δικαίωμα να είστε  απολύτως ενημερωμένη/ος σχετικά με την κατάστασή σας και την συνιστώμενη χειρουργική,ιατρική ή διαγνωστική επέμβαση,έτσι ώστε ν’αποφασίσετε αβίαστα και οικειοθελώς,γνωρίζοντας τους πιθανούς κινδύνους και επιπλοκές,για το αν θα υποβληθείτε ή όχι στην παραπάνω επέμβαση.

Πριν από κάθε επέμβαση η/ο υποψήφια/ος δικαιούται και οφείλει να διαβάσει και να υπογράψει το έντυπο συγκατάθεσης.(Αυτή η διαδικασία είναι υποχρεωτική σε όλα τα δυτικοευρωπαϊκά κράτη και τις Η.Π.Α).Αυτό δεν αποσκοπεί ούτε να σας τρομάξει,ούτε  να απαλλάξει τον θεράποντα ιατρό από τις ευθύνες του,απλά είναι μια προσπάθεια για την όσο τo δυνατόν καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας.

Εγώ                                                                                   οικειοθελώς ζητώ από τον  Κο Νταμάγκα Αρ.,ως χειρουργό μου και τους συνεργάτες του,να πραγματοποιήσουν την ακόλουθη επέμβαση:                                                                                                .

  • Έχω καταλάβει ότι η Αισθητική Χειρουργική είναι επιστήμη και τέχνη ταυτόχρονα,γι αυτό το μετεγχειρητικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι απολύτως εγγυημένο.
  • Έχω καταλάβει ότι,όπως και σ’όλη την Ιατρική,επιπλοκές ή καθυστερημένη ανάρρωση μπορούν να συμβούν.Αυτό μπορεί να με οδηγήσει σε επιπρόσθετη θεραπεία ή επέμβαση και να μου προκαλέσει ενδεχομένως κάποια απώλεια εισοδήματος, είτε λόγω καθυστερημένης επανόδου στις φυσιολογικές μου δραστηριότητες, είτε λόγω πρόσθετων νοσηλείων. Έχω καταλάβει επίσης ότι ο Χειρουργός ενδεχομένως κατά τη διάρκεια της επέμβασης διαπιστώσει άλλες ή διαφορετικές καταστάσεις που ίσως απαιτήσουν διαφορετική αντιμετώπιση από τη σχεδιαζόμενη.Εξουσιοδοτώ αυτόν και τους συνεργάτες του να πραγματοποιήσουν αυτές που είναι συνιστώμενες από την επιστημονική τους κρίση.
  • Έχω καταλάβει ότι οι εξωτερικές τομές αφήνουν ουλές που είναι ορατές.Η ακριβής θέση αυτών μου έχει περιγραφεί αναλυτικά,όπως επίσης η τελική εμφάνισή τους που είναι μετά από 9-12 μήνες,δε μπορεί να προβλεφθεί με απόλυτη ακρίβεια διότι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (τεχνική, θέση, ποιότητα δέρματος,τάση,κάπνισμα...).
  • Έχω καταλάβει ότι μπορεί να υπάρξουν κάποιοι  κίνδυνοι σχετιζόμενοι με την αναισθησία της επέμβασης.Οι διάφορες δυνατές μορφές αναισθησίας μου έχουν περιγραφεί και η επιλογή της συγκεκριμένης έγινε με γνώμονα ότι αυτή παρέχει τις καλύτερες διεγχειρητικές συνθήκες,εξασφαλίζει στο μέγιστο την ασφάλειά μου καθώς και την ανακούφιση από τον πόνο κατά τη διάρκεια της επέμβασης.Μου έχει αναφερθεί ότι αν και η μοντέρνα Αναισθησιολογία είναι εξαιρετικά ασφαλής, ένα σύμβαμα κατά τη   νάρκωση -αν και πολύ σπάνια -ίσως μπορεί να συμβεί,όπως μια αντίδραση σε κάποιο φάρμακο(συνήθως ήπια),ένα αναπνευστικό πρόβλημα ή πρόβλημα ανάνηψης. Επίσης κάποιο μικρός παροδικός ερεθισμός των φωνητικών χορδών ή τραυματισμός κάποιου δοντιού(εξαιρετικά σπάνια) μπορεί να συμβεί..
  • Αν και εξαιρετικά σπάνια σε επεμβάσεις Αισθητικής Χειρουργικής,δίνω τη συγκατάθεσή μου στη μετάγγιση αίματος ή παραγώγων αίματος όπου κριθεί απολύτως απαραίτητη.
  • Αυτή η παράγραφος αφορά τις/τους καπνί-στριες/στές:Έχω καταλάβει ότι ο κίνδυνος επιπλοκών-καθυστερημένη και κακή επούλωση του τραύματος,   περι-μετεγχειρητική αιμορραγία-είναι μεγαλύτερος.Γι αυτό έχω καταλάβει ότι πρέπει να έχω σταματήσει το κάπνισμα τουλάχιστον δύο(2) εβδομάδες πριν και δύο(2) εβδομάδες μετά την επέμβαση,καθώς επίσης ότι η διακοπή του καπνίσματος μειώνει σημαντικά,αλλά δεν εξαλείφει τελείως το ενδεχόμενο των παραπάνω επιπλοκών από τους χρόνιους καπνιστές.
  • Αυτή η παράγραφος αφορά αποκλειστικά τις γυναίκες:Μου έχει τονιστεί ότι,επειδή κάποιοι αναισθησιολογικοί παράγοντες μπορεί να είναι επιζήμιοι για το έμβρυο, καλό θα ήταν να αποφεύγεται η γενική αναισθησία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.Γι αυτό πιστοποιώ ότι δεν είμαι έγκυος και αναλαμβάνω την ευθύνη μιας τέτοιας δήλωσης.
  • Ενημέρωσα πλήρως τον θεράποντα Ιατρό ή /και τους συνεργάτες του για το ιστορικό μου,καθώς και για την παρούσα κατάστασή μου,γνωρίζοντας ότι αποκρύπτοντας οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να οδηγήσει ενδεχομένως σε επιπλοκές ή προβλήματα,που ίσως να είχαν αποφευχθεί αν ήταν γνωστή.
  • Δίνω την άδειά μου στον θεράποντα Ιατρό ή τους συνεργάτες του για τη λήψη φωτογραφιών,οι οποίες θα παραμείνουν στον ιατρικό μου φάκελο και μπορεί να χρησιμοποιηθούν με κάθε διακριτικότητα από αυτόν για  επιστημονικούς σκοπούς.
  • Κατά την συνάντησή μου με τον θεράποντα Ιατρό, μου εξηγήθηκαν επαρκώς τα πιθανά μετεγχειρητικά συμπτώματα, καθώς και οι ενδεχόμενοι κίνδυνοι  της συγκεκριμένης επέμβασης. Τα πιθανά μετεγχειρητικά συμπτώματα είναι οι ουλές,το οίδημα(πρήξιμο),η εκχύμωση(μελάνιασμα), η αιμορραγία και το ενδεχόμενο φλεγμονής.Όπως σε κάθε χειρουργική επέμβαση οποιασδήποτε ειδικότητας (ανάλογης διάρκειας και βαρύτητας), έτσι  και στην αισθητική χειρουργική υπάρχει (αν και εξαιρετικά μικρός) ο κίνδυνος θρομβοφλεβίτιδας και αλλεργικών αντιδράσεων.
  • Μου εξηγήθηκαν αναλυτικά οι πιθανές επιπλοκές(περιγραφή,συχνότητα και αντιμετώπιση)της συγκεκριμένης επέμβασης,έτσι όπως περιγράφονται στην παγκόσμια βιβλιογραφία.

Ανόρθωση μέσου προσώπου (facelift):

αιμάτωμα, απώλεια δέρματος, τραυματισμός νεύρου, μικρή απώλεια τριχών, κακή επούλωση και υπερχρωματισμός των ουλών

Βλεφαροπλαστική (upper & lowerblefaroplasty)

Φλεγμονή, αιμορραγία, ξηρά μάτια, ασυμμετρία στην επούλωση ή υπέρχρωση των ουλών, παροδικός λαγόφθαλμος, εκτρόπιο,  αιμάτωμα

Λιποαναρρόφηση(liposuction)

αιμάτωμα και συλλογή ορρώδους υγρού, φλεγμονή, ασυμμετρία και μη ικανοποιητική αφαίρεση λίπους, υπαισθησία, ανάγκη για δεύτερη επέμβαση

Κοιλιοπλαστική (abdominoplasty)

αιμάτωμα και συλλογή ορρώδους υγρού, φλεγμονή, ασυμμετρία ομφαλού, απώλεια δέρματος

Αυξητική επέμβαση μαστών με τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης(breastaugmentation)

αιμάτωμα, φλεγμονή, ρήξη του ενθέματος, δημιουργία κάψας που να οδηγήσει σε αλλαγή ενθέματος,

                   φτωχή επούλωση τομών με αποτέλεσμα κακές ουλές.

Μειωτική επέμβαση μαστών(breastreduction), ανόρθωση στήθους(mastopexy)

 αιμάτωμα,φλεγμονή, διαταραχή αιμάτωσης θηλής, απώλεια δέρματος, ασυμμετρία θηλών, κακές ουλές, διαταραχή  αισθητικότητας

Ρινοπλαστική (rhinoplasty)

 αιμορραγία, αιμάτωμα, φλεγμονή, οίδημα και εκχύμωση, διαταραχές στην αναπνοή (συνήθως παροδικές), μη ικανοποιητικό αισθητικό αποτέλεσμα, ανάγκη για συμπληρωματική δεύτερη επέμβαση.

Πλαστική αποκατάσταση γυναικομαστίας(gynecomastia)

αιμάτωμα, φλεγμονή, διαταραχή αιμάτωσης θηλής, απώλεια δέρματος,  μικρή ασυμμετρία θηλών, φτωχή επούλωση τομών με αποτέλεσμα κακές ουλές , διαταραχή  αισθητικότητας θηλών(παροδική).

Βραχιονοπλαστική (brachioplasty)

Αιμάτωμα, συλλογή ορρώδους υγρού, φλεγμονή, κακή επούλωση τραύματος, οίδημα, παροδικό λεμφοίδημα, αισθητική διαταραχή.

  • Τέλος έχω καταλάβει τόσο τις προεγχειρητικές, όσο και τις μετεγχειρητικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσω.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΗ/ΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΡΙΑ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΡΙΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ

Αποδέχομαι πως μου έχουν δοθεί όλες οι  απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζομαι προκειμένου να καταστώ καλά ενημερωμένη/ος για την παραπάνω επέμβαση στην οποία πρόκειται να υποβληθώ.

   Όνομα                                                                         Ημερομηνία

      

  Διεύθυνση

     

  Πόλη

  Υπογραφή

Πιστοποιώ πως έχω συζητήσει αναλυτικά όλα τα παραπάνω με την/τον υποψήφια/ο προς επέμβαση,έχω απαντήσει σε όλες του τις ερωτήσεις σχετικά με αυτή και πιστεύω πως έχει  καταλάβει πλήρως αυτά.

Άρης Νταμάγκας                                                        Ημερομηνία

         Πλαστικός Χειρουργός                                                 

Πώς να έρθετε

Επικοινωνία

Dr Άρης Νταμάγκας

Δ Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 63,

Έναντι HILTON

T+30 210 64 55 336

K+30 693 22 22 531

Μίνι βιογραφικό Άρη Νταμάγκα

Ο Πλαστικός Χειρουργός Άρης Νταμάγκας είναι Διευθυντής στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του 251 ΓΝΑ  και απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετεκπαιδεύτηκε στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του νοσοκομείου Queen Victoria, στο Λονδίνο και στο Southwestern University, στο Dallas των ΗΠΑ.

Search