σημαια

survivor

Survivor: προτάσεις "επιβίωσης" από ταλαιπωρίες του δέρματος

extra_toc

Βελτίωση του δέρματος από την παρατεταμένη έκθεσή του σε εξωτερικούς χώρους  

   Survivor: ένα από τα πιο δημοφιλή τηλεοπτικά προγράμματα, με το οποίο έχουν ασχοληθεί επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων, δίνοντας ερμηνείες κοινωνιολογικές, ψυχολογικές, συμπεριφορικές. Έχετε, όμως, διαβάσει την οπτική της πλαστικής χειρουργικής; 

  Τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία του Survivor είναι οι αθλητικές δοκιμασίες και η επιβίωση των παικτών με ελάχιστα μέσα, γεγονός που, μαζί με την παρατεταμένη έκθεσή τους σε εξωτερικούς χώρους, έχει εμφανείς συνέπειες στην εξωτερική τους εμφάνιση. Μπορεί να μην συμμετέχετε σε ριάλιτι επιβίωσης, σίγουρα, όμως, περνάτε πολλές ώρες σε εξωτερικούς χώρους και με ακάλυπτο σώμα ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του παρατεταμένου, για τη χώρα μας, καλοκαιριού. Ξέρετε πώς θα αντιμετωπίσετε τις πιθανές συνέπειες της έκθεσης του σώματός σας στον ήλιο και την ξηρασία; Διαβάστε πώς θα σας βοηθήσει η σύγχρονη Αισθητική Πλαστική Χειρουργική να περιποιηθείτε τον εαυτό σας μετά από μικρές ή μεγάλες ταλαιπωρίες του δέρματός σας.

   1. Αφυδάτωση

  Οι υπεριώδεις ακτίνες UVA και UVB προκαλούν βλάβες στο κολλαγόνο και μειώνουν την ελαστικότητα του δέρματος. Ο πλαστικός χειρουργός με την ενέσιμη μεσοθεραπεία εγχύει στο δέρμα σας, με ακρίβεια, την ποσότητα του ευεργετικού διαλύματος ουσιών (υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, καφεΐνη, καρνιτίνη, φωσφατιδοχολίνη και δεοξυχολικό οξύ) που χρειάζεται για να ενυδατωθεί βαθιά, από το μπούστο και το λαιμό μέχρι το μέτωπο, προσφέροντας σύσφιξη, ελαστικότητα και νεανικότερη εικόνα.

   Για να αποφύγετε μελλοντικά παρόμοιες καταστάσεις, μην παραλείπετε να ενυδατώνετε καθημερινά την επιδερμίδα σας, τόσο εξωτερικά με την ενυδατική σας κρέμα όσο και εσωτερικά, πίνοντας άφθονο νερό.

   2. Πανάδες και δυσχρωμίες

   Η εφαρμογή ενός  peeling θα λειάνει την υφή της επιδερμίδας του προσώπου σας και θα απομακρύνει θαμπάδα, δυσχρωμίες από τον ήλιο και πανάδες, που δημιουργούνται πολλές φορές από την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας. Ο πλαστικός χειρουργός θα εκτιμήσει το είδος και την ένταση του peeling που έχει ανάγκη το πρόσωπό σας για να ξαναγίνει λαμπερό και φρέσκο.

   3. Δημιουργία ρυτίδων

   Η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και το συνοφρύωμα δημιουργούν λεπτές γραμμές ή επιδεινώνουν τις ήδη υπάρχουσες ρυτίδες στο μέτωπο ή γύρω από τα μάτια σας. Ο πιο άμεσος τρόπος για να τις εξαλείψετε είναι οι ενέσεις μπότοξ, με τις οποίες μέσα σε λίγα 24ωρα θα έχετε ένα πιο ξεκούραστο και νεανικό πρόσωπο, αφού θα έχουν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά οι οριζόντιες ρυτίδες του μετώπου, οι κάθετες ρυτίδες ανάμεσα στο μεσόφρυο, το «πόδι της χήνας» στο έξω μέρος των ματιών και τα «πεσμένα» φρύδια.

  Για να αποτρέψετε τη δημιουργία καινούριων ή την επιδείνωση ρυτίδων στο πρόσωπο μην αμελείτε την καθημερινή αντηλιακή προστασία της επιδερμίδας σας, αφού έτσι προφυλάσσεστε από την πρόωρη γήρανση. Επιπλέον, η χρήση καπέλου και γυαλιών ηλίου –που να καλύπτουν αρκετά την περιοχή των ματιών, να είναι απορροφητικά και να παρέχουν προστασία από τη UV ακτινοβολία- θα σας βοηθήσει να προστατέψετε το δέρμα γύρω από τα μάτια και να εμποδίσετε το συνοφρύωμα.

   4. Ατροφία λίπους

   Η ατροφία του λίπους εκδηλώνεται με πτώση και «άδειασμα» των ζυγωματικών, την αύλακα ανάμεσα στα μάτια και στα μάγουλα, ρυτίδες στις ρινοπαρειακές πτυχές και «βαθουλωμένα» μάτια –αισθητικά προβλήματα που βελτιώνονται με την έγχυση ασφαλούς τύπου υαλουρονικού οξέος καινούριας τεχνολογίας. Για ακόμα πιο φυσικά και μακροχρόνια αισθητικά αποτελέσματα συνιστάται η χρήση του αυτόλογου λίπους, της μεθόδου με τις μοναδικές αναγεννητικές δυνατότητες. Με την τεχνική nano fat grafting βλαστοκύτταρα -τα οποία αποχωρίζονται μηχανικά από το λίπος που λαμβάνεται από άλλα σημεία του σώματος- εγχύονται, μετά από ειδική επεξεργασία, με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας στις επιθυμητές περιοχές, ανανεώνοντάς τες από μέσα προς τα έξω.

  Στην έγχυση αυτόλογου λίπους βασίζεται και η βλεφαροπλαστική χωρίς νυστέρι, η οποία προσφέρει ξεκούραστο βλέμμα και ανανεωμένο πρόσωπο, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τα «βαθουλωμένα» μάτια, τους μαύρους κύκλους, τις «σακούλες» και τις λεπτές ρυτίδες της έξω γωνίας των βλεφάρων. Η χρήση του αυτόλογου λίπους θα σας δώσει, επιπλέον, τη δυνατότητα να ανανεώσετε εντυπωσιακά όχι μόνο το πρόσωπο, αλλά και το λαιμό, το ντεκολτέ και τα χέρια  –τις περιοχές, δηλαδή, που εκτίθενται περισσότερο στην ηλιακή ακτινοβολία.

Search